Владика Михаїл Бубній рукоположив нового священника для Одеського екзархату

Владика Михаїл Бубній рукоположив нового священника для Одеського екзархату
Січень 09 23:13 2021 коментарів 386 переглядів

Роздумуючи над Божим Словом в часі проповіді у день Різдва Христового, владика розмірковував про те, що багато людей шукають Бога, але в кожного різна ціль. За словами проповідника, Ірод теж шукав Месію, але в нього була інша ціль, ніж у Мудреців, які шукали новонародженого Месію, щоб вклонитися йому. Ми щасливі сьогодні, бо знайшли Спасителя, так як Мудреці. Також проповідник закликав не забувати про убогих, які багато мають ласки у Бога.

На святі були присутні парох парафії верховних апостолів Петра і Павла та синкел соціального служіння Одеського екзархату о. Василь Колодчин, сотрудник парафії та канцлер о. Петро Маковецький, судовий вікарій Одеського екзархату о. д-р. Микола Слободян, римо-католицький священник о. Максим Мазно, семінаристи Київської Трьохсвятительської та Дрогобицької духовної семінарії блаженних священомучеників Северина, Якима та Віталія, чисельні вірні і запрошені гості.

Згідно Чину поставлення ієрея, після Великого входу кандидат до священства Олександр Француз, здійснивши три обходи довкола престолу, зачитав визнання віри. Опісля Архиєрей прочитав молитви ієрейських свячень. Відтак, нововисвячений ієрей Олександр був облечений у священичі ризи: епітрахиль, пояс, нарукавники та фелон, а також отримав служебник та чашу, після чого приступив до престола, щоб співслужити разом з усіма присутніми священниками Божественну Літургію.

На завершення Архиєрейської Божественної Літургії, владика Михаїл щиро подякував співслужителям та всім, які єдналися в молитві. Окремі слова подяки були звернені пароху о. Василю Колодчину за те, що виховав двох семінаристів і перший з них уже отримав Тайну Священства. Зокрема владика подякував мамі нововисвяченого ієрея, що виховала сина для служіння Богу, зокрема в Одеському екзархаті.

Також екзарх Одеський привітав отця Олександра Француза з тим великим даром священства, який він отримав у день Різдва Христового.

У свою чергу, нововисвячений ієрей подякував Богу за дар покликання, батькам, які виховали і підтримували його на дорозі покликання, та владиці Михаїлу за те, що уділив ієрейські свячення і благословляє на служіння вірним УГКЦ на південних теренах України.

Духовенство, богопосвячені особи та вірні Одеського екзархату УГКЦ щиро вітають нововисвяченого пресвітера з ієрейськими свяченнями та бажають отцю Олександру в його священичому служінні рясних благодатей, заступництва Пресвятої Богородиці та всіх Святих. Aксіос!

Пресслужба Одеського екзархату