Блаженніший Патріарх Святослав про віру (ВІДЕО)

Блаженніший Патріарх Святослав про віру (ВІДЕО)
Лютий 13 20:45 2016 коментарів 1916 переглядів

Часом чуємо: нам бракує віри в завтрашній день... Нам не потрібно вірити в другорядні речі. Нам потрібно вірити в особу з великої букви. Бо остаточно наше сьогодні і завтра залежать від Бога. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у програмі «Вічне» телеканалу «UA:Перший».

Блаженніший Святослав зауважив, що часто розпочинаємо наш день, іноді його і закінчуємо в тривозі. Сьогодні є багато причин, які викликають у нас страх, непевність.

Гадаю, каже Предстоятель, кожен із нас відчуває, що не завжди в нашому житті усе є під нашим контролем. Ми справді не завжди все можемо мати у своїх руках і визначати, як повинні починати і закінчувати цей день...

Він пригадав, що апостол Павло говорить про віру як про нашу силу.

Що означає вірити? «Вірити, зокрема, вірити в Бога - означає Йому довіряти... відкрити Йому свої непевності, труднощі і прожити цей день разом із Ним. Бо Він має відповіді на всі питання, які перед нами поставить цей день. Віра робить нас новою людиною. Відкриваючись до Бога, людина отримує можливість дістати Божу силу, - ту силу, яку ми називаємо благодаттю Святого Духа. Тоді віруюча людина починає набагато глибше розуміти і бачити все те, що виринає перед її очима», – пояснює Блаженніший Святослав.

Глава Церкви переконує, що той Бог, з яким ми розпочинаємо день, любить нас. Він бажає нам добра, щастя, земного і вічного. І тому довіритися Богові справді означає отримати певність, що моя слабкість буде доповнена Божою силою. Моя недосконалість буде доповнена Його святістю. Моє незнання буде просвічене Його духовним словом.

«Завершуючи цей день, перегляньмо його очима віри, і тоді побачимо, як дієво Господь Бог був присутній поруч із нами цього дня. Розпочати день з Богом і з Богом його закінчити – це спосіб життя віруючої людини», – вважає духовний лідер греко-католиків.

«Якщо ми віримо в Бога і віримо, що Він є нашим добром і бажає нам добра, то дасть нам мир і спокій. Чому? Тому що ми з душевним миром сприймемо все те, що Господь Бог нам пошле. Навіть як ми будемо переживати якісь труднощі, болісні моменти, то саме з вірою їх можна пережити, і тоді вони стануть нашим скарбом», – запевняє Блаженніший Святослав.

«Те, що, здавалося б, є певною перешкодою, чимось, що вороже до нас, через силу віри перетворюється на наш скарб на майбутнє, бо таким чином ми стаємо дорослішими. Людина дорослішає тоді, коли долає труднощі. І ось, долаючи труднощі з вірою, ми зможемо жити наше життя в мирі. Немає миру без віри в Бога. Нехай Божий мир, який випливає з нашого довір’я до Бога, супроводжує всіх вас упродовж цього дня», – побажав Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

1