Вшанування пам'яті Тараса Шевченка в КТДС

Вшанування пам
Березень 10 16:28 2019 коментарів 955 переглядів

Сьогодні, 10 березня 2019 року Божого, в храмі Пресвятої Тройці Київської Трьохсвятительської духовної семінарії вшановували пам'ять видатного українського поета, письменника і художника, великого Кобзаря українського народу - Тараса Григоровича Шевченка.

Хор КТДС майстерно виконав такі твори Тараса Шевченка як "Заповіт", "Реве та стогне Дніпр широкий", "Думи мої", а також були зачитані рядки з віршів Кобзаря. На концерті були присутні парафіяни та гості нашого храму, отці-настоятелі та семінаристи. Усі присутні прониклись духом Тарасового слова, застановились над ним, відчули велич таланту українського Кобзаря.

Ректор семінарії отець Петро Жук звернувся до всіх присутніх із словом, у якому наголосив на важливості вшановування пам'яті Тараса Шевченка, який є батьком української нації, видатним діячем, який все своє життя присвятив ідеї волі України, дбав за розвиток та збереження самосвідомості українців, поширював рідне слово на цілий світ. "Зараз ми бачимо, наскільки ясно Тарас Шевченко бачив майбутнє України. Ми всі є свідками того, як здійснюються його пророчі слова щодо нашої Батьківщини...", - зазначив отець Петро.

Медіа-центр святого архангела Гавриїла КТДС