Відбувся вечір пам'яті Героїв Небесної Сотні

Відбувся вечір пам
Лютий 21 09:11 2019 коментарів 1886 переглядів

Вчора, 20 лютого, отці та брати Київської Трьохсвятительської духовної семінарії провадили вечір пам'яті героїв Небесної Сотні.  Молитва розпочалися хресною ходою від Майдану Незалежності через алею Героїв Небесної Сотні до каплиці Архистратига Михаїла. Кожна стація супроводжувалася молитовними розважаннями наших братів-семінаристів над Словом Божим в контексті жертви Людей, що не побоялися віддати своє життя задля блага українського народу. 

По завершенні хресної ходи прот. Петро Жук звернувся до присутніх, наголошуючи на символічній важливості жертви героїв Небесної Сотні: «Вони, немов би те світло, яке неможливо сховати від світу, укріпили самосвідомість українців, пробудили в усіх нас безсмертний дух свободи, що ним кричить окроплена кров'ю бруківка, дух, який ніхто не здатен знищити, який, завдяки нашим героям, на віки лишиться в українському серці. Нам же потрібно тільки відповісти на заклик, жити так, як вони нам заповіли своїми численними жертвами». 

Чування продовжилися панахидою та Божественною Літургією, коли все зібрання молилося за упокій душ героїв Небесної Сотні, у такий спосіб складаючи їм найбільшу подяку за їхню самовідданість.

Після спільної молитви розпочався творчий вечір, коли через спів та музику, вірші та прозу ми спромоглися ще глибше поринути у роздуми щодо величі героїзму звичайних, на перший погляд, людей. Людей, які ще вчора були робітниками у різних сферах діяльності, вчителями, студентами, які ще вчора любляче посміхалися своїм родинам та просто раділи Дару життя. Людей, які в нерівній боротьбі обрали пожертвувати собою замість того, щоби підкоритися прогнилій системі. 

Мабуть, вчора кожен відчув ніжний укол питання в своєму серці: "А чи готовий я бути героєм?..."

бр. Олександр Метленков, I курс