У Мелітополі відбулись перші дияконські свячення (ДОДАНО ВІДЕО)

У Мелітополі відбулись перші дияконські свячення (ДОДАНО ВІДЕО)
Листопад 17 17:55 2015 коментарів 1665 переглядів

15-го листопада під час святкової недільної Божественної Літургії відбулася надзвичайна подія в житті семінарійної спільноти Київської Трьохсвятительської Духовної семінарії. Цього дня брат  Олександр Богомаз, студент пятого курсу КТДС, був рукоположений на диякона Донецького Екзархату Української Греко-Католицької Церкви.

Разом із семінарійною спільнотою розділяли радість рукоположення всі, хто його добре знає. Також особливо раділа його рідна парафія, звідки зробив перший крок до священства – Парафія Різдва Пресвятої Богородиці у місті Мелітополь. Саме в рідній парафії отця-диякона відбулися свячення у перший ступінь священства. Дияконські свячення вділяв Екзарх Харківський Владика Василь Тучапець. Цікавим фактом є те, що Владика Василь на першому курсі, ще як отець Василь, був викладачем у диякона Олександра.

На Божественній недільній Літургії співав хор «Захід» з  храму Василія Великого міста Києва – добрі друзі парафії Різдва Пресвятої Богородиці міста Мелітополь, а особливо новопоставленого диякона Олександра. Також привітати і розділити радість зі всіма присутніми на Літургії в  недільній події у житті Церкви приїхали семінаристи КТДС на чолі з віце-ректором отцем Андрієм Чорненко.

Семінарійна спільнота КТДС в особливий спосіб дякує батькам отця-диякона Олександра за виховання сина, за терпеливість, за те що прийняли від Бога дар батьківства та  за розуміння у виборі свого сина служити Богові та людям.

Вся семінарійна спільнота молиться за отця-диякона Олександра і бажає йому бути добрим знаряддям праці в руках Божих, щоб власним прикладом служіння, ревності, простоти та безкорисливості допомагав людям йти життєвою дорогою до Царства Небесного.

Медіа-центр КТДС

1/1

1