Семінарійна спільнота на княжицькому кладовищі молитовно пом'янула жертв Голодомору

Семінарійна спільнота на княжицькому кладовищі молитовно пом
Листопад 23 22:43 2019 коментарів 1328 переглядів

23 листопада, в день, коли Україна згадує жертв Голодомору 1932-1933 років, семінарійна спільнота разом з княжицькою громадою помолилась панахиду за жертв Голодомору.

Молитву очолив ректор семінарії о. Петро Жук у співслужінні з префектом о. Інокентієм Волошиним та духівником семінарії о. Миколою  Семенишиним.  

У своєму поминальному слові ректор наголосив на волелюбності українського народу, яка протягом історії не терпілася кремлівськими загарбниками. Розуміючи, що любов українців до свободи не змінити, Сталін вирішує виморити націю голодом. Отець застеріг вірних від гріха байдужості щодо історичної пам'яті нашої держави, жертв та любові до Батьківщини.

Сьогодні ми постаємо перед вибором, чи рятувати нам нашу землю від нових зазіхань того ж самого північного ворога? Маючи наглядний приклад історії та зберігаючи у серцях пам'ять жертв Голодомору, маємо зробити правильний вибір, щоби такої трагедії та інших геноцидів супроти нашої держави більше ніколи не відбулося. "Тим самим і віддамо  гідну шану жертвам Голодомору", - зазначив отець. Опісля брати  виконали пісню та присвятили вірш жертвам  геноциду.

На завершення панахиди сільський голова подякував громаді та священнослужителям з різних конфесій за молитовне вшанування пам'яті жертв Голодомору.

Також ввечері цього дня семінарійна спільнота вшанувала пам'ять жертв Голодомору спільним переглядом фільму "Гіркі жнива".

бр. Ігор Котенко, курс

КТДС