"Один - ще не купка, два - теж.." або алкоголізм - це проблема

"Один - ще не купка, два - теж.." або алкоголізм - це проблема
Жовтень 12 21:29 2019 коментарів 1319 переглядів

Голова Комісії душпастирства тверезості УГКЦ о. Ігор Козанкевич провів конференцію у стінах КТДС, висвітливши гострі кути проблеми алкоголізму.

В Україні епідемія. П’яна традиція «піти на сто грам» призвела до того, що 130 осіб кожного дня помирають через вживання алкоголю, 150 г. якого (в перерахунку на чистий спирт) призводить до мікроінсульту.

Ця жахаюча статистика закликає нас не бути байдужими до реальної проблеми сьогодення, адже руйнуються родини, діти втікають жити на вулиці… Але надія завжди є. Доки узалежнена людина дихає, доти їй можна допомогти. Одним із найяскравіших прикладів боротьби, небайдужості, зрілої свідомості в дії став Загальноцерковний Реабілітаційний Центр “Назарет”, заснований Благодійним Фондом “Карітас” СДЄ УГКЦ 2004 року. У 2010 році центру було присвоєно статус першого загальноцерковного реабілітаційного центру в Українській Греко-Католицькій Церкві, який надає кваліфіковану допомогу в лікуванні осіб з хімічною та поведінковою залежністю.

Не стоять осторонь і парафіяльні спільноти, засновуючи, наприклад, «Золоті книги тверезості». Записуючись до такої книги, будь-хто має можливість постановити протягом певного часу утримуватись від вживання алкоголю, жертвуючи це в наміренні алкозалежного. Усі ці старання демонструють живу та діяльну Церкву, яка готова відповісти на виклики, яка готова прийти на допомогу.

бр. Олександр Губенко, ІІ курс КТДС