Акредитація КТДС через афіліацію з Богословським факультетом УКУ

Акредитація КТДС через афіліацію з Богословським факультетом УКУ
Липень 13 16:22 2019 коментарів 2138 переглядів

 11 липня 2019 р. Б. Ватиканська Конгрегація (міністерство) католицької освіти акредитувала Київську Трьохсвятительську духовну семінарію, афіліювавши її з Богословським факультетом УКУ. Від тепер семінарія офіційно надає випускникам титул STB – бакалавр богослов’я, що визнається усіма Папськими й Католицькими університетами та інститутами. Цей результат уможливила дворічна наполеглива праця Ректорату та викладачів Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

Кваліфікований викладацький склад,  високий рівень навчання, наявність бібліотеки багатої на біблійні, патристичні та літургійні джерела, богословські праці, словники та лексикони дозволили отримати позитивне рішення Ватикану.

Викладання у семінарії забезпечують:

-          десять викладачів, котрі мають докторський ступінь отриманий у Католицьких навчальних закладах. У Конгрегацію подано їх життєпис та науковий доробок, а саме: статті, монографії та доповіді на наукових конференціях;

-          п’ятдесят викладачів, котрі мають ступінь Ліцензіату або PhD.

Рівень навчання підтверджує представлена навчальна програма з коротким описом кожного предмету та бібліографією до курсу.

Позитиви акредитації:

-          обмін викладачами та досвідом викладання;

-          вільне користування бібліотечними фондами, доступ до богословських журналів та видань;

-          стажування студентів за кордоном;

-          тісна співпраця з Українським Католицьким Університетом, а особливо з Богословським факультетом у різноманітних проектах та конференціях.

Очікування: богослов’я розвиватиметься у колисці автентичної  київської традиції, з якої бере свій початок Унійна Церква.