Семінарійна спільнота  вітає о. Петра Жука, ректора КТДС із обранням на служіння заступника голови Патріаршої Комісії у справах духовенства УГКЦ

Семінарійна спільнота  вітає о. Петра Жука, ректора КТДС із обранням на служіння заступника голови Патріаршої Комісії у справах духовенства УГКЦ
Травень 25 13:30 2023 коментарів 259 переглядів

Із 21 по 24 травня 2023 року Божого, в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбувалось чергове робоче засідання Патріаршої Комісії у справах духовенства, під час якої терміном на 5-ть років було обрано нового заступника голови вищезгаданої структури. Ним став протоієрей Петро Жук, ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ.

Щиро вітаємо отця Петра та з цієї нагоди зичимо Божого благословення у сповненні усіх обов’язків. Нехай Всемилостивий Господь буде вірним опікуном та у всякий спосіб допомагає і на цій дорозі служіння Христовій Церкві! 

Щодо самого засідання, то про нього ділиться думками преосвященний владика Богдан (Данило), єпископ Пармської єпархії Святого Йосафата (США), голова Патріаршої Комісії у справах духовенства УГКЦ на своїй Facebook-сторінці, де зазначає: 

«Тематика  засідання Патріаршої Комісії у справах духовенства була присвячена питпнням рукоположення, призначення та підтримки одружених пресвітерів та їх сімей. Дана тематика є більш ніж актуальною у цей час. Особливу дискусію серед членів Комісії викликали наступні питання: яку гідну винагороду повинен отримувати пресвітер для того щоб могти належно підтримувати свою сім’ю, яким житлом має бути забезпечена сім’я священника з боку Церкви, та яку посаду священник може посідати, чи яку гідну роботу він може виконувати паралельно із священичим служінням.

Опісля відбулося голосування та було обрано нового заступника голови даної Комісії. Отець Ігор Бойко, який останніх 5 років обіймав посаду заступника голови з семінарійного виховання передав обов’язки отцю Петру Жуку, ректору Київської Трьохсвятительської Духовної Семінарії.

У пообідній час усі члени Комісії, на запрошення отця Івана Римара, відвідали Збаражський замок. Це була чудова нагода у неформальному спілкуванні поділитися подіями, викликами, труднощами та успіхами семінарійного життя.

Наступного дня відбулася остання і завершальна сесія засідання на якій були підведені підсумки праці, як Підкомісії у справах формації та постійного супроводу духовенства, так і Підкомісії у справах семінарійного виховання. Були визначені чіткі завдання та цілі на наступний рік.

Відтак, були обрані дати для програми Формації форматорів, яка відбудеться 20-24 листопада у м. Львові для духівників та префектів семінарій УГКЦ в Україні.

Наступна річна зустріч Патріаршої Комісії відбудеться у м. Римі 12-15 травня 2024 року». 

Медіа–центр КТДС