Конференція у КТДС на тему «Зрілий священник: від ідеалу до реальності» під проводом сестер із Згромадження Місіонерок Найсвятішого Ізбавителя

Конференція у КТДС на тему «Зрілий священник: від ідеалу до реальності» під проводом сестер із Згромадження Місіонерок Найсвятішого Ізбавителя
Травень 09 22:23 2023 коментарів 203 переглядів

Сьогодні, 9 травня 2023 року Божого, у Київській Трьохсвятительській духовній семінарії УГКЦ, відбулась конференція на тему зрілості у священстві, ідеалів та реальності у служінні пресвітера. Зустріч провадили сестри із Згромадження Місіонерок Найсвятішого Ізбавителя – с.мгр. Наталія Коромець та с.Августина Зембіцька.

Сестри Наталія та Августина разом із братами-семінаристами говорили про роль священства у сучасному світі і які виклики перед ним повстають. Центральною темою зустрічі була постать священника в суспільстві, яким його хочуть бачити інші люди, яким чеснотами має володіти та що від нього очікують. Також брати роздумували над тим, якими священниками вони б хотіли бути та до якого ідеалу вони прямують.

На завершення, с. Наталія підсумувала проведений захід словами Генрі Ноуна: «У нашому світі самотності та зневіри існує величезна потреба в людях, які знають серце Боже – серце, що прощає, дбає, тягнеться до інших і прагне зцілювати».

Тож, щиро дякуємо нашим гостям за візит до спільноти Київської семінарії й бажаємо їм Божого благословення і натхнення у їхньому служінні для Церкви.

Стаття: бр. Руслан Бутенко, V курс

Фото: бр. Святослав Красильников, ІІ курс