«Лицарі Колумба в Україні» надали стипендії для братів Київської духовної семінарії УГКЦ

«Лицарі Колумба в Україні» надали стипендії для братів Київської духовної семінарії УГКЦ
Березень 26 20:10 2023 коментарів 329 переглядів

У суботу, 25 березня 2023 року Божого, в храмі Святого Василія Великого в м. Києві під час щорічних реколекцій для Лицарів Колумба, була надана щорічна матеріальна допомога для братів у вигляді стипендій.

Розпочалася зустріч з Божественної Літургії, яку очолив Преосвященний владика Андрій (Хім’як), секретар Синоду єпископів УГКЦ, протосинкел у справах духовенства Київської Архиєпархії. У реколекціях взяли участь брати-лицарі з Києва, Петропавлівської Борщагівки, Василькова, Вишгорода, Ірпеня, Княжичів, Гостомеля, Фастова, Житомира, Одеси, Кривого Рога та Черкас. 

Після завершення Літургії студенти КТДС отримали навчальні стипендії від представників лицарських рад. Варто зазначити те, що одним із обов’язкових пунктів програми “Віра в дії” Лицарів Колумба у світі, зокрема і в Україні є підтримка покликань. І вже сьомий рік поспіль Лицарі Колумба піклується Трьохсвятительською духовною семінарією та надають фінансову підтримку братам-семінаристам для успішного продовження формації майбутніх священнослужителів, які звершують свій шлях до священства.

Особливу подяку висловлюємо тим, хто підтримує нашу семінарію, молиться за неї, жертвує та робить все для того, щоб вона існувала і розвивалася.

Стаття: бр. Микола Лазорко, V курс
Фото: Олександр Савранський, Іван Касіян