«На все потрібно дивитися через призму хреста» - у київській семінарії відбувся день духовної віднови

«На все потрібно дивитися через призму хреста» - у київській семінарії відбувся день духовної віднови
Березень 25 22:35 2023 коментарів 538 переглядів

25 березня 2023 року Божого, у стінах Київської Трьохсвятительської семінарії УГКЦ відбувся традиційний щомісячний день духовної віднови, який провів ієромонах Іван Логай ЧСВВ, сотрудник монастиря св. Василія Великого у м.Києві.

Центром духовних наук о.Івана був хрест Ісуса Христа. Жертва принесена на хресті - найбільший вияв любові Бога до людини. Усі слова любові до людини Ісус сказав через хрест, на який Він добровільно пішов задля спасіння людства.

Любов до ближнього
Мотиватором любові до ближнього є хрест, який показує наскільки сильно Ісус любить людину. Тільки прийнявши любов від Бога людина починає любити інших. Християнин любить ближнього не за його високі моральні засади, добрі справи, а тому, що усвідомлює наскільки сильно Ісус любить його.

Хрест – це любов у дії
Потрібно памятати, що любов - це не приємні відчуття чи емоції, а жертва. Не завжди молитва, служіння Богу будуть приносити приємні емоції. Ісус ніколи не говорив, що люди які будуть за Ним йти є захищені від труднощів, а наоборот говорив, що: «Коли хтось хоче йти за мною, хай зречеться себе самого, візьме на себе хрест свій і йде слідом за мною».

Щиро дякуємо отцю Івану за присвячений час та слово, яке було скероване до нас й в молитві просимо Божого благословення й опіки Матері Божої над його життям і витривалістю у покликанні.

Стаття: бр. Назар Сохан, ІІ курс
Фото: бр. Святослав Красильников, ІІ курc