День Соціальної педагогіки у братів IV курсу

День Соціальної педагогіки у братів IV курсу
Березень 01 10:29 2023 коментарів 287 переглядів

28 лютого 2023 року, брати ІV курсу Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ, вивчаючи предмет «Соціальна Педагогіка» з викладачем п. Наталею Сиротич, відвідали музей темряви - "03:00 після опівночі", а також київську акедемічну майстерню театрального мистецтва "Сузір'я" з виставою "Оскар Богу".

Музей темряви - це місце в якому зряча людина потрапляє в суцільну темряву та на дві години має нагоду відчути, яким є життя людини із порушенням зору. Разом із екскурсоводом брати пересувалися імпровізованим містом, переходили дорогу на зелене світло, обходили неправильно припарковані автомобілі, користувалися кавовим апаратом, йшли до ринку за покупками, а згодом до свого під'їзду, щоб потрапити у квартиру. У процесі відвідин музею, семінаристи на власному досвіді змогли відчути, наскільки обтяженим є життя людини із вадами зору та наскільки ці особи заслугоувують на повагу, солідарність й підтримку від кожного із нас.

Другою частиною відкритої лекції була вистава "Оскар Богу". Сюжет вистави нам відкриває життя маленького хлопчика Оскара, який тяжко хворий та згодом має померти. Батьки героя не наважуються йому розповісти правду. Однак Оскаром опікується працівниця лікарні, яку він називає бабусею. Вона навчає його спілкуватися з Богом у формі листування, а також придумує гру в якій Оскар щоденно дорослішатиме на 10 років. Наступними днями хлопець своїм життям вчить глядача цінувати своє життя та кожну мить у ньому. Адже радіти, можна, при будь-яких обставинах, а на більшості проблем не варто акцентувати уваги.

Отож, навчальний день завершився з масштабним багажем досвіду, розумінь та думок, які тепер брати переноситимуть на листок домашніх завдань, а колись на парафіяльне служіння в місцях їхнього майбутнього служіння як священників.

Складаємо особливу подяку викладачу пані Наталії Сиротич, яка зорганізувала нашу поїздку та відшукала мецената, що уможливило відвідати музей та театр.

Автор: бр. Гліб Улішак, IV курс