З нагоди свята Введення у храм Пресвятої Богородиці до семінарійного молитовного братства прийняли трьох нових братчиків

З нагоди свята Введення у храм Пресвятої Богородиці до семінарійного молитовного братства прийняли трьох нових братчиків
Грудень 05 10:43 2022 коментарів 307 переглядів

У суботу, 3 грудня 2022 року святкування розпочалися із Великої вечірні з Литією, яку очолив духівник братства, протоієрей Інокентій Волошин. Священник привітав спільноту та братчиків із передсвяттям празника Введення в храм Пречистої Діви Марії, яка є заступницею над Божим людом.

Окремою радістю для всієї спільноти, була присяга трьох кандидатів у братство, що свідчило про їхнє велике бажання служити Господеві в особливий спосіб, а також це вияв довіри до новоприйнятих членів. Постриг звершив отець-духівник нашого братства Інокентій Волошин, який у своїй проповіді наголосив на важливості потреби у звершенні служіння для інших людей та закликав усіх пам’ятати про своє особливе покликання.

Також впродовж цих днів, на святкуваннях були присутні брати із Львівської духовної семінарії Святого Духа та Дрогобицької семінарії Свв.мчч.Северина, Якима і Віталія. Своїм візитом вони продемонстрували глобальну єдність братчиків із наших трьох семінарій, в яких існують такі молитовні спільноти. Семінаристи разом мали можливість пережити суботній день духовної віднови під проводом о.Ростислава Муховського, а в неділю - взяти участь у Святій Літургії під проводом Блаженнішого Святослава в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у м.Київ. Опісля спільної молитви відбулась традиційна зустріч братчиків із Патріархом Української Греко-Католицької церкви.

Дякуємо Богові за чудовий та духовний день та бажаємо усім, хто розпочав свій шлях у братстві. Нехай Всемилостивий Господь, провадить і надалі своєю дорогою, за заступництвом та молитвами своєї Пречистої Матері.

Стаття: бр.Дмитро Сорокопуд, III курс
Фото: бр.Назарій Жеплінський, I курс