Початок навчального року в КТДС

Початок навчального року в КТДС
Вересень 18 21:33 2022 коментарів 390 переглядів

Сьогодні, 18 вересня 2022 року Божого, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав очолив Божественну Літургію у Київській Трьохсвятительській духовній семінарії та уділив благословення семінарійній спільноті з нагоди початку нового навчального року.
Божественну Літургію разом з патріархом співслужили голова Конференції єпископів Франції — архиєпископ Ерік де Мулен-Бофор, Преосвященніший владика Гліб Лончина — апостольський адміністратор єпархії святого Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії, генеральний секретар єпископської конференції Франції — о. Хью де Воймон та настоятелі семінарії.
Також у часі Божественної Літургії Блаженніший Святослав здійснив дияконські свячення випускника КТДС та Папського Салезіянського університету в Римі - о.д-н Олега Климончука.
Урочисту гомілію в цей день виголосив владика Гліб Лончина, поділившись під час неї, своїми думками про сьогоднішнє Євангеліє, яке властиво подає нам до роздумів притчу про Царя, який справив весільний бенкет для свого сина.
У своїй проповіді єпископ наголосив на тому, що найбільшим Бажанням Господа Бога є з’єднатися з людиною. Тому Він кожного разу запрошує нас на Свій весільний бенкет у Божественній Літургії і цілковито дарує себе у Пресвятій Тайні Євхаристії.
Кожен з нас покликаний дати свою відповідь Богові. Якою вона буде, залежить від нас, оскільки кожна людина має свобідну волю. Бог вчить нас жити у свободі, а справжня свобода полягає у тому, щоби робити добро.
Наприкінці проповіді владика Гліб закликав усіх прийняти Боже запрошення. «Бог завжди стукає до нашого серця, він завжди до нас промовляє словом любові. Почуймо Його, шукаймо Його і відповімо Йому».
Після урочистої Божественної Літургії зі словом до усіх присутніх звернувся ректор о. Петро Жук. Найперше, він склав подяку Блаженнішому Святославу за його всеохопну підтримку і постійну батьківську опіку над його духовними синами, пригадав схожий досвід початку нового навчального року у воєнних обставинах, який раніше переживали у 2014-тому році й підкреслив, що із повною довірою до Бога, яку ми вже неодноразово досвідчували, і з Його поміччю можемо продовжити вже ось тринадцятий формаційний рік у стінах Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ.
Патріарх Української Греко-Католицької Церкви, Блаженніший Святослав (Шевчук) промовив до присутніх своє батьківське слово настанови й вдячності Господу за 5-ту річницю із дня освячення семінарійного храму, привітав братів-семінаристів із початком нового академічного року та зазначив, що свідченням світової підтримки України є сьогоднішній візит на Київщину і зокрема до нашої семінарії - головних католицьких лідерів Франції, а також - знаком великої надії української нації є дияконське рукоположення, адже це служіння символізує постійне молитовне чування над тими, хто найбільше потребує нашої практичної і духовної допомоги. Опісля, в своєму подячному слові до Блаженнішого Святослава, настоятелів, батьків та рідних - звернувся новопоставлений диякон, о.Олег Климончук, який склав щиру подяку усім тим, хто долучився до його формування й зростання у покликанні.
На завершення семінарійний хор, що супроводжував урочисте моління - заспівав многоліття церковній ієрархії та духовний гимн українського народу «Боже Великий,Єдиний».

Медіа-центр КТДС, за матеріалами департаменту інформації УГКЦ