Відбулася панахида за патріархом Йосифом Сліпим

Відбулася панахида за патріархом Йосифом Сліпим
Вересень 08 09:21 2022 коментарів 353 переглядів

7 вересня 2022 року спільнота отців і братів Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ молитовно вшанувала пам’ять Патріарха Йосифа Сліпого, предстоятеля Української греко-католицької церкви (1963-1984) - помолившись панахиду у 38-му річницю його переходу до вічності.

Тоді, у вересні 1984 року, після поховання Кир Йосифа Сліпого, в Римі було оголошено 40-денну жалобу, а помолитись за його упокій до собору Св.Софії прибув папа Іван Павло ||, численна кількість кардиналів та духовенства, а також його наступник - Мирослав Іван Любачівський. Пізніше, у 1992 році тлінні останки Патріарха Йосифа згідно заповіту були перевезені до крипти Архикатедрального собору Св.Юра.

Хочемо пригадати один із його актуальних до сьогодні  висловів: «Великого бажайте! Одушевляйтеся великим, високим і майте перед очима гідну мету – це само собою підносить людину.Людина росте зі своїми задумами і своїми планами. Високі пориви її підносять, а низькі і грішні похоті руйнують. Правда, не кожний вродився генієм і не кожному дав Бог довершувати спасенні діла і повертати умовинами часу, немов коловоротом, але кожному дано бажати "великого", молити Бога про те, помагати посильно у великих духовних будовах, бо з дрібних цегол виростає гігант. Кожний може чинити добре, а в кожному доброму є і велике.Держись вічного життя!».

бр. Зеновій Літинський, І курс