У КТДС пройшла панахида за жертвами Другої світової та російсько-української воєн

У КТДС пройшла панахида за жертвами Другої світової та російсько-української воєн
Травень 10 10:50 2022 коментарів 299 переглядів

8-9 травня в Україні є днями примирення, пам'яті за жертвами Другої світової війни та перемоги над нацизмом. Україна заплатила тяжку ціну за боротьбу між двома тоталітарними режимами - нацистстьким та комуністичним. Щонайменше 7 мільйонів українців стали жертвами цієї найкривавішої за людську історію війни.

9-ого травня 2022 року, у час нової військової агресії, яка цим разом розпочалася із східного кордону нашої держави, у стінах КТДС пройшла панахида за жертвами цих обох трагічних подій. Панахиду відслужив отець-ректор Петро Жук у співслужінні із отцями-настоятелями Інокентієм Волошином та Юрієм Косачем, а також оцем-духівником Єронімом Івашківим та отцем Богданом Борисенком.

День 9 травня як день Перемоги ще з періоду радянської окупації, але особливо у 21 столітті, активно використовується російською пропагандою задля утвердження власних імперських цілей. Символічно, що саме день 9 травня у реаліях поточної російсько-української війни став для українців днем найстрашніших очікувань провокацій від агресора. Справді, паралелі між двома війнами очевидні. І Україна знову платить страшну ціну в боротьбі з агресором. Тому гасло дня примирення та скорботи за невинно загиблими жертвами війни "Ніколи знову" як ніколи актуальне.

Медіацентр КТДС