Приготування до Великодня у семінарії

Приготування до Великодня у семінарії
Квітень 22 12:53 2022 коментарів 591 переглядів

Від початку Страсного тижня, 18 квітня 2022 року, до КТДС прибуло декілька братів-семінаристів, щоби разом із отцями-настоятелями, преподобними сестрами та парафіянами села Княжичі, послужити для приготування до Великодніх свят та зустріти празник Христового Воскресіння у стінах рідної КТДС.

Брати-семінаристи служать, супроводжуючи співом богослужіння Страсного тижня в семінарії та Патріаршому соборі Воскресіння Христового, також прислугою, окрім того працею та різного роду допомогою. Від 24 лютого, відколи вдосвіта того четверга семінарійна спільнота прокинулася від звуків вибухів в околицях, а ввечері була евакуйована у західні регіони України, вперше за історію КТДС майже протягом двох місяців брати-семінаристи перебували поза своює alma-mater. У цей знаковий період приготування до найвеличнішого свята церковного року у стінах рідної семінарії знову залунав спів семінаристів.

Невдовзі по прибутті, у вівторок 19 квітня, отець-ректор Петро Жук разом із студентами семінарії із храму Пресвятої Трійці провели молитву на вервиці в рамках ініціативи «Вервиця єднає». Вервицю молилися у наміренні цілого українського народу, що у цей особливо важкий час випробувань йде своєю хресною дорого, за всіх, хто страждає від війни: переселенців, біженців, а також хто боронить Україну від суспостата.

Відтак, браття-семінаристи, отці та сестри спільно з парафіянами разом працюють та моляться протягом решти Страсного тижня.