Проходитимуть роки і століття, а правда про праведників житиме вічно. На Майдані помолилися панахиду за героїв Небесної сотні

Проходитимуть роки і століття, а правда про праведників житиме вічно. На Майдані помолилися панахиду за героїв Небесної сотні
Лютий 19 11:36 2022 коментарів 2074 переглядів

18 лютого 2014 року розпачалася найгостріша фаза протистояння та кровопролиття на Майдані Незалежності у буремні дні Революції гідності. За три дні 18-20 лютого загинуло більшість героїв Небесної сотні.

За тих, хто віддав своє життя за волю і свободу України в ті трагічні, але й героїчні дні нашої новітньої історії, у п'ятницю 18 лютого 2022 року молилися панахиду представники спільноти КТДС поблизу Каплиці святого архистратига Михаїла та новомучеників українських. Панахиду провадив отець-ректор Петро Жук, співом супроводжувала богослужіння частина семінарійного октету.

Опісля панахиди отець Петро звернувся зі словом до присутніх. "Коли ми зустрічаємося зі смертю, коли людина уже не жива, ми часто кажемо, ніби смерть все перекреслила і забрала. Але це є глибоко неправильним. У світлі Христової правди ми створені не лише для цього земного шляху, який короткий, але створені для чогось більшого. Сам Христос свідчить про це, коли Він своїм воскресінням переміг смерть, подарувавши право нам рівно ж її перемагати. Зі смертю закінчується лише земний шлях людини, але не її правда, не життя в чеснотах."

За словами отця Петра, правда про свободу і гідність - право, за яке вийшли люди на Майдан, що заставляло їх стояти за нього вночі і вдень, боронити його, не помирає. Пам'ять про це закорінюється у тих, хто цими чеснотами живе. І проходитимуть роки і століття, а правда про праведників житиме вічно. Уже ніхто не стре пам'яті з новітньої історії України про синів і дочок нашого народу, що боролися за право на свої гідність і свободу.

Медіацентр КТДС