Семінаристи КТДС здійснили поїздку до Дрогобицької духовної семінарії

Семінаристи КТДС здійснили поїздку до Дрогобицької духовної семінарії
Грудень 06 17:52 2021 коментарів 446 переглядів

Цими вихідними 4-5 грудня  брати–семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії мали можливість відвідати Дрогобич, а саме Дрогобицьку духовну семінарію блаженних мучеників Северина, Віталія та Якима УГКЦ. Тому що цими днями у стінах семінарії відбувся постриг братчиків-кандидатів у дійсні члени Братства «Введення у Храм Пресвятої Богородиці». Приєднатися до братства виявили бажання 10 семінаристів.
 
Святкова програма братства почалася 4 грудня ввечері. Перед початком святкування семінаристи в особі бр. Василя Підлубного і бр. Володимира Тимківа мали можливість познайомитися з братами ДДС, а також отцями.
 
Святкування почалися з каплиці братства, де відбулася спільна молитва семінаристів КТДС І ДДС, яку очолив духівник братства владика Григорій (Комар), а також о. Богдан Хом’як. З цієї каплиці відбулася процесія з іконою до семінарійного храму. Після внесення ікони до церкви відбувся молебень братства, за яким відбувалася духовна наука, яку говорив о. Олег Чупа. І на завершення 4 грудня всі присутні у храмі мали можливість помолитися утреню.

5 грудня о 12:00 відбулася головна подія святкування, а саме Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив духівник братства владика Григорій ( Комар). Після служби Божої відбувся чин освячення води і окроплення свяченою водою семінаристів. Після цього владика подякував всім присутнім за спільну молитву. З ранку цього самого дня о 12:00 відбувся постриг семінаристів у дійсні члени братства «Введення у Храм Пресвятої Богородиці», який здійснив владика Григорій ( Комар). Після цього всі присутні були запрошенні на святковий обід, на якому владика щиро подякував всім семінаристам, а також гостям, і склав на їхні руки подяку, що приїхали, для того щоб розділити радість святкування міжсемінарійного братського свята.

Хочемо подякувати владиці, ректорату та братам-семінаристам ДДС за запрошення на це свято, завдяки якому можна побачити духовну єдність семінарій, а також за гарний і теплий прийом.

бр. Василь Підлубний, VI курс