Загальносемінарійна конференція о. Романа Пушки про практичне душпастирство

Загальносемінарійна конференція о. Романа Пушки про практичне душпастирство
Листопад 25 16:27 2021 коментарів 498 переглядів

24.11.2021 р. Б. до семінарійної спільноти завітав о. Роман Пушка з лекцією-діленням про особливості та виклики практичного душпастирства на теренах Київської Архиєпархії УГКЦ. Ієрей Роман служить на парафії Св. Володимира та Ольги УГКЦ, що в м. Ніжин.

У своїй лекції о. Роман зосередив увагу на ключових моментах, які стосуються життя парафії, зокрема на початках заснування громади, адже нинішній семінарист завтра, уже у священстві, стикнеться з тими, чи іншими викликами, а попереджений, значить озброєний.

Насамперед, о. Роман висвітлив ряд питань і проблем, які перед ним постали на момент реєстрації релігійної громади, як то численні відмови щодо виділення земельної ділянки під будівництво храму, а також специфіка оформлення документації, аби в майбутньому уникнути непорозумінь із владою і захистити себе від різного роду шахрайства.

Далі отець зауважив важливість контакту з місцевою владою, аби остання рахувалася з релігійною громадою як повноцінним учасником життя цілого міста. Так само добре є, коли і сама спільнота вірних бере активну участь у заходах, демонструючи дієвість громади, а зрештою і цілої Церкви. Наприкінці о. Роман висвітлив різні аспекти соціального служіння та міжконфесійних відносин.

бр. Олександр Губенко, IV курс.

ї