На свято Покрови п'ятьох випускників КТДС Блаженніший Святослав рукоположив у священники

На свято Покрови п
Жовтень 14 18:04 2021 коментарів 808 переглядів

На Свято Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня 2021 року, у храмі Покрови Богородиці при монастирі Пресвятої Родини УГКЦ у Києві відбулися священичі свячення. Глава і Отець нашої Церкви Блаженніший Святослав Шевчук рукоположив у священники п'ятьох випускників КТДС Романа Гридковця, Дмитра Хопту, Михайла Крамара, Сергія Капущака та Ігоря Котенка, котрі тепер служитимуть для Київської архієпархії.

Святкову Божественну літургію очолив Блаженніший Святослав, серед інших йому співслужили отці-настоятелі та викладачі семінарії отець-ректор Петро Жук, отець-духівник Микола Семенишин, отці Андрій Хім'як, Тарас Валах, Максим Рябуха, а також інші отці. Дияконував отець Марко Коберинко.

У своїй проповіді Блаженніший зазначив, що свято Покрови справді є одним із найулюбленіших свят у нашому церковному календарі. Воно нагадує нам про те, що наша покровителька Діва Марія, котра себе об'являє однією із членів Божого народу, церкви Христової, неначе проходить через храм до Божого престолу, де молиться до Нього за нас, тим самим нам об'являючи Бога-Спасителя. А відтак розпростирає свій омофор і дає можливість побачити це людям, щоби піднести їхні очі до неба. Коли людина підносить очі свої вгору, до неба, то радіє, а коли дивиться на Землю - сумує. Адже недарма ми називаємо Землю "Долиною сліз".

Блаженніший Святослав наголосив, що це є день, у котрий ми особливо звертаємо свої молитви за наших захисників та захисниць на Сході України, а також тих, хто перебуває у полоні, в лабетах ворога.

За словами Блаженнішого Святослава, священничі свячення сьогодні у храмі Покрови Богородиці в Києві - це видимий знак того, що Пречиста Діва Марія дбає про свою Церкву. Адже Господь Бог почув молитви свого народу, котрі просили для себе нових душпастирів. "Вас, дорогі отці, - звернувся глава Церкви, - Богородиця вибрала як святопокровських священиків. Цим вона дає вам певне завдання. Ви є покликані проходити цим покровським шляхом, котрим пройшла Діва Марія до престолу, і також ставати перед престолом та молитися зі свій народ".

Медіацентр КТДС

Фото: Прес-служба Київської архиєпархії