У КТДС побувала представниця CNEWA пані Анна Домбровська

У КТДС побувала представниця CNEWA пані Анна Домбровська
Жовтень 02 22:24 2021 коментарів 289 переглядів

У середу, 29 вересня, Київську Трьохсвятительську семінарію відвідала пані Анна Домбровська - представниця благодійної організації CNEWA та відповідальна за організаційну роботу папської агенції в Україні.

CNEWA - Католицька благодійна організація Близького Сходу - є папським агентством, заснованим у 1926 році та присвяченим наданню душпастирської та гуманітарної підтримки Північно-Східній Африці, Близькому Сходу, Східній Європі (у тому числі Україні) та Індії. CNEWA діє в особливий спосіб у регіонах концентрації масової бідності, війни та міграцій, забезпечуючи людську гідність та задовольняючи основні потреби вразливого населення. Як католицька організація, CNEWA використовує мережу східно-католицьких церков (серед яких і Українська Греко-Католицька церква) та відданих релігійних сестринських організацій для надання найбільш ефективної та цілісної гуманітарної підтримки незалежно від віри чи релігійної приналежності. Гаслом організації можуть служити слова однієї сестри-монахині: "Ми не допомагаємо людям, тому що вони християни. Ми допомагаємо їм, тому що ми є християнами".

Завдяки допомозі CNEWA значною мірою вдалося віднайти кошти для будівництва семінарійного храму та комплексу. А також папська агенція продовжує допомагати у матеріальному забезпеченні семінарійної спільноти та будівництві нового навчального корпусу.

Ректор КТДС прот. Петро Жук та отці-настоятелі семінарії провели для п. Анни екскурсію семінарією, зокрема гостя оглянула нове будівництво навчального корупусу, залу імені святого Франциска та інші приміщення, котрі завдяки у тому числі матеріальній підтримці CNEWA вдалося реалізувати протягом останніх трьох років.

Медіацентр КТДС