Блаженніший Святослав зустрівся із першим курсом та настоятелями семінарії

Блаженніший Святослав зустрівся із першим курсом та настоятелями семінарії
Вересень 21 20:09 2021 коментарів 462 переглядів

Сьогодні, 21 вересня 2021 року, у день Різдва Пресвятої Богородиці, семінаристи першого курсу КТДС мали зустріч із блаженнішим Патріярхом Святославом.

Знайомство розпочалося з розповіді кожного брата про свій шлях до Бога, і як кожен з братів опинився у семінарії. Блаженніший уважно слухав, а відтак дав для першокурсників цінні поради та побажання. У розмові із семінаристами він наголошував про недостатню кількість священиків на теренах Центральної і Східної України. Багато людей мають жагу до пізнавання Бога, але не мають духовного наставника. Власне, це і є одним із основних викликів у нашій державі. Також, Блаженніший звернув особливу увагу на старанність у навчанні в семінарії, оскільки священик є духовним лідером у своїй парафії і повинен знати відповіді на багато запитань.

Найкращими побажанням було побачити усіх братів теперішнього першого курсу присутніми при врученні дипломів, у такій самій кількості, як на першому курсі. Також, брати-першокурсники отримали Боже благословення від Патріярха Святослава на добрий початок навчання. А відтак братів чекали подарунки - це авторські книги Патріярха Святослава: «Слово Боже живе та діяльне», «Блаженніший Святослав відповідає на запитання для молоді», «50 думок Патріярха Святослава», а також катехизм для молоді «Ми йдемо з Христом» і Святе Письмо.

бр. Василь Гаврилишин, І курс