Відкриваючи вихідну культуру: семінаристи у міжрелігійному діалозі

Відкриваючи вихідну культуру: семінаристи у міжрелігійному діалозі
Вересень 13 17:26 2021 коментарів 363 переглядів

Цього року студенти нашої семінарії з 11 по 12 вересня брали участь у семінарі з міжрелігійного діалогу  "Геліантус". Подію організувала ГО "Шодознавчий гурток" для підтримки Міжнародного центру міжкультурного та міжрелігійного діалогу ім.короля Абдаллі (KAICIID, Австрія). 

Програма семінару поєднувала теоретичну частину (лекції) з практикою ведення діалогу у невеликих групах. Також організатори поширюють методологію проведення міжкультурних досліджень та експедицій у релігійних спільнотах Далекого Сходу. Більш того, представники семінарії запрошують долучатися до міжнародних обмінів та досліджень, які організовують "Шодознавчий гурток".

Брат Богдан Магурський описує своє відновлення: "Це було зустріч з дуже відкритими та приємними людьми, які розширюють горизонт мого культурного досвіду.Під час спілкування з ними я отримав велику дозу натхнення для дослідження українського релігійного контексту, а також навігації для такої роботи ".

Отож, вдячні організатори та учасники для запитів щодо такого поширення подій. це дає змогу прийти упередження та стереотипи, використовувані з цими релігійними групами та їхньою культурою.

Бр.Любомир Дмитришин, IV курс