День духовної віднови в рамках підготовки до Великого посту

День духовної віднови в рамках підготовки до Великого посту
Березень 06 22:33 2021 коментарів 462 переглядів

Сьогодні, 6 березня, в період підготовки до Великого посту, в нашій семінарії відбувся день духовної віднови, який провів отець Максим Рябуха СДБ. Основними темами, які були порушені отцем Максимом у своїх настановах, стали теми дотримання Божих Заповідей, сенсу християнського життя, священничего покликання, а також тема ролі і місця Богородиці у житті кожного з нас.

Спираючись, на Святе Письмо, приклади життя християнських подвижників і на свій особистий досвід, отець Максим пояснив, що сенс християнського життя полягає в постійному спілкуванні з Богом, перебування в Його повноті, в спогляданні Його і співпереживання з Ним. Головним прикладом такого спілкування з Богом, для нас, за його словами, є Пресвята Богородиця. Вона, будучи Матір'ю Світу, сама є для нас світлом - світлом уваги, турботи, теплоти і віри.

 Іншим яскравим прикладом перебування з Богом і в Бозі, наведеними отцем Максимом, є Йосип – сновидець, син Якова. Будучи в усьому вірним і покірним Господу, свідчачи про Нього всім своїм життям і ділячись з кожним отриманою від Нього любов'ю, він показав нам, на якому фундаменті ми повинні будувати наше майбутнє священниче служіння.

Від щирого серця дякуємо отцю Максиму за час і знання, які він пожертвував нам. З нетерпінням будемо чекати нових зустрічей. Благословенного всім Посту!

Бр. Олексій Буров, IV курс