Вшанування пам'яті загиблих у боях за Дебальцеве

Вшанування пам
Лютий 20 12:17 2021 коментарів 321 переглядів

У четвер, 18 лютого, в Окремій бригаді зв’язку вшанували пам’ять загиблих побратимів у боях за Дебальцеве. В урочистостях були присутні семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії на чолі з військовим капеланом УГКЦ о. Іваном Ісаєвичем, який безпосередньо перебував з особовим складом військової частини під час проведення АТО.

За стараннями о. Івана Ісаєвича на території військового містечка споруджено каплицю на честь Святого великомученика Димитрія Мироточця та Блаженного Климентія Шептицького. У ході проведення заходу полеглих героїв вшанували хвилиною мовчання та спільною молитвою.

Зимові бої за Дебальцівський плацдарм тривали від 15 січня до 18 лютого 2015 року. За офіційними даними Генштабу, під час бойових дій в районі Дебальцевого за той час загинуло 110 військовослужбовців, 270 були поранені, 7 потрапили в полон та 18 зникли безвісти. Бої за Дебальцеве стали символом незламності духу, жертовності та волелюбності українського народу. Великою відвагою та благородністю є віддати своє життя за свою землю і свій народ.

«Ніхто неспроможен любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає.» (Ів.15,13).

Бр. Валентин Рубаха, семінарист ІІІ курсу