Освячення Дзвону Гідності на алеї Героїв Небесної Сотні

Освячення Дзвону Гідності на алеї Героїв Небесної Сотні
Грудень 01 15:16 2020 коментарів 990 переглядів

Сьогодні відбулося освячення Дзвону Гідності на Майдані біля каплиці архристратига Михаїла та Українських Новомучеників УГКЦ, яке очолив ректор семінарії прот. Петро Жук, а також брати-хористи КТДС.

На освяченні дзвону були присутні: Антон Дробович – голова Українського інституту національної пам’яті, Ігор Пошивайло – генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності, Наталія Бойків – представниця родин Героїв Небесної Сотні. Павло Сидоренко – голова Ініціативної групи постраждалих/поранених на Майдані. 

На цьому дзвоні є вилиті слова: «Слава Україні! Героям Небесної Сотні слава». Цей вираз звучить немов би нове привітання, яке буде щоразу нагадувати про наших Героїв Небесної Сотні. Також було сказано, що буде встановлено струни, які будуть показувати голографічне зображення Героя Небесної Сотні в його день народження, а також шнурок буде прив’язаний до механізму, який виконає стільки ударів, скільки років Герой прожив на землі, аж доки не віддав своє життя за Україну. Віримо, що Небесна Сотня перебуває у домі Небесного Отця, де немає ні болізні, ні печалі, ні зітхання, але життя безконечне. Вічна пам’ять нашим Героям!

Фотоматеріали взято із сайту: https://lb.ua/

Бр. Сергій Капущак, VI курс