Святкування третьої річниці освячення семінарійного храму Пресвятої Трійці

Святкування третьої річниці освячення семінарійного храму Пресвятої Трійці
Вересень 20 21:30 2020 коментарів 1050 переглядів

20 вересня 2020 року Божого, спільнота Київської Трьохсвятительської Духовної Семінарії разом з парафіянами святкує 3-тю річницю посвячення храму Пресвятої Трійці.

 «Храм – це особливе місце! Тут у храмі ми формуємо себе як християни. Тут твориться та найглибша єдність через спільні Богослужіння, а головне через приймання Пресвятої Євхаристії! Так ми стаємо частинками Тіла Христового – Тіла Церкви!» - звернувся у вітальному слові до усіх вірних та семінаристів отець-ректор Петро Жук.

Божественній Літургії передувала молитва новоутвореної парафіяльної спільноти «Матері в молитві». Опісля Богослужіння прот. Петро Жук для усіх присутніх представив та дав пояснення символіки, яка захована в орнаментах рушників, які прикрашають кожну ікону, а головне престіл храму. Також коротке представлення історії творення семінарійного храму запрезентували брати-семінаристи, які під час цього поділилися також і своїми цікавими спогадами.

«Сьогодні ми можемо святкувати уже третю річницю цього освячення і дякувати Богу за дар молитися у такому величному храмі! Цю подію переживає не лише семінарія Трьох святителів, не лише окремі єпископи, священики чи вірні, але й ціла Церква», - згадували під час представлення брати.

У цей день уся семінарійна спільнота разом з парафіяльною на чолі з отцем-ректором Петром Жуком дякує Богу та усім жертводавцям храму Пресвятої Трійці. В особливий спосіб також згадував прот. Петро Жук за головних жертводавців Стена та Марч Оверків. Згадував за несподіване знайомство з ними та дякував за їхню жертовність.

Вісім років семінарія існувала без відповідних приміщень, без церкви, яка по своїй суті є вінцем та серцем всього комплексу, тому символічно знаходиться посередині й поєднує два корпуси семінарії.Цікаво, що храм є посвячений на честь Пресвятої Тройці, яка є джерелом і основою всього, що існує, тому спілкування-молитва з особами Пресвятої Тройці, стане початком істинного богослов’я та освячення кожного семінариста й вірного.

16 вересня 2017 року на цьому місці Глава й Отець УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук у співслужінні з іншими єпископами та священниками освятили храм. Сьогодні святиня відіграє найважливішу роль у вихованні майбутніх священників.

«Це найважливіша аудиторія», - як любить згадувати Блаженніший Святослав.

Великий дар від Бога вміти дякувати, побачити те, що нам подароване і, подякувавши, прийняти. Храм – це місце, де зупиняється час, місце особливої присутності Бога, Його Тіла. Тут ми єднаємося і стаємо Церквою, тут ми обожествлюємося і стаємо в один ряд зі святими.

Бр. Іван Височанський VI курс