Закінчення навчального року у КТДС

Закінчення навчального року у КТДС
Червень 21 23:13 2020 коментарів 2017 переглядів

21 червня 2020 року Божого в нашій семінарійній спільноті був дійсно по особливому важливий і неповторний день. Цей день знаменував завершення чергового навчального року, який для братів VI курсу є завершальним. Також для нас великим благословенням є присутність Блаженнішого Святослава та дорогих гостей з Українського Католицького Університету на чолі з ректором о. Богданом Прахом.

Почався день з Утренні яку очолив духівник семінарії о. Єронім Івашків. По завершенні Утренні розпочалась Божественна Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав. Співслужителями були владика Богдан Дзюрах, ректор семінарії прот. Петро Жук, ректор УКУ Богдан Прах, отці семінарії та інші запрошені священники.

Під час проповіді Блаженніший Святослав наголошував на покликанні рибалок, що мусіли знайти себе і Бога в світі. Саме вони віднайшли ту точку опори, надію і певність в сьогоденні і майбутньому, яку показав їм Христос. Саме Він кличе кожного пізнати правду про себе самого. Відтак, кожного Бог кличе стати його учнем – християнином.  В духовній семінарії, як зазначає глава Церкви, кожен семінарист покликаний бути рибалками людей. З відповідальністю навчати і подавати приклад кожній людині. Допомогти кожному прийти до Бога та йти за ним.

Після Божественної Літургії були привітальні слова та побажання загалом адресовані випускникам семінарії. Блаженніший Святослав вручив дипломи братам-випускникам. І важливо буде відмітити, що вперше в історії семінарії були вручені о. Богданом Прахом дипломи зразка Українського Католицького Університету, які є важливими для подальшого навчання наших студентів в нашій країні та за кордоном. Після вручення дипломів, відбулась не менш важлива подія. Завдяки нашим гостям з Ордену Лицарів Колумба були вручені стипендії для наших студентів, які завжди активно брали участь в матеріальній допомозі нашим братам.

Опісля всіх чекав святковий обід. Брати-випускники частували своїх гостей, які приїхали на їхнє свято.

Бр. Михайло Іванюк VI курс