Молоді сім’ї пожертвували семінарії ікони архистратига Михаїла та архангела Гавриїла

Молоді сім’ї пожертвували семінарії ікони архистратига Михаїла та архангела Гавриїла
Червень 06 22:50 2020 коментарів 1128 переглядів

6 червня, на вечірній з литією празника П’ятидесятниці й храмового свята Трійці, в КТДС провели чин освячення ікон архистратига Михаїла та архангела Гавриїла.

Приємним подарунком для нашої молодої та невеликої громади стала жертва двох, за словами отця Петра Жука, ректора семінарії, молодих, але дуже жертовних сімей: сім’ї Тараса та Наталі Новосад та сім’ї Констянтина та Ірини Березянко: ікони архистратига Михаїла та архангела Гавриїла.

Архистратиг Михаїл є в християнській традиції великим поборником диявола та начальником Небесного Війська, з івриту перекладається як – «хто як Бог», що підкреслює смирення небесного воїтиля у протиставленні до гордості сатани. Архангел Гавриїл є відомим у Новому Завіті з події Благовіщення, саме Він був тим, хто звістив Марії радісну звістку, саме він був посланцем, який сказав знамениті слова «Радуйся, благодатна, Господь з тобою!» і сповістив Радісну Новину про прихід Спасителя у світ. Ім’я Гавриїл з івриту означає – «Сила Божа».

Ікони Небесних заступників прикрасять фронтальну частину першого при вході в храм рядку колон. Як підкреслив отець-ректор, ці ікони будуть для вірних цього храму постійним пригадуванням про те, що вони не самотні, проте, що велич Небесного Війська, ось тут, разом з нами підносить молитву прослави Бога.

Щиро дякуємо, від усієї спільноти КТДС та парохії Пресвятої Троїці у Княжичах за вашу жертовність. Бажаємо, щоби Святий Дух сповнив Ваші сім’ї усіма своїми благодатями!

Бр. Павло Лоєк, VIкурс КТДС