Пам'ятайте про наставників ваших, які звіщали вам слово Боже... (Євр. 13:7)

Пам
Січень 09 14:22 2020 коментарів 1218 переглядів

7 січня брати семінаристи завітали з колядою до єпископа-помічника Київської Архиєпархії УГКЦ владики Йосифа Міляна, звістуючи про славне народження Господа нашого Ісуса Христа. Хвалячи та славлячи Господа піснеспівами, віншуваннями, ділилися радістю й світлом втіленого Слова.

Владика у розмові з братією наголосив, що саме через слово ми пізнаємо Бога в сьогоденні, збираючи свідчення віри інших, ми будуємо власне бачення Творця. Хто вірить і шукає Бога, той знайде Його не тільки в храмі на Літургії, а й у літературі, образотворчому мистецтві, кінематографі тощо, на цьому можна і треба будувати християнський діалог, досвідчувати Бога у творчості, у прекрасному, у тому, що нас єднає, у спільних точках дотику.

Опісля брати відвідали Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ владику Богдана Дзюраха. У теплій родинній атмосфері між співами колядок згадали також послання митрополита Андрея Шептицького до священників про гідність та обов'язки душпастиря. У розмові з владикою не оминули й теми єдності Церков, пригадавши як під час візиту в Україну папа Іван Павло II говорив, що тут Церква дихає «двома легенями», себто традиціями Сходу та Заходу.

бр. Олександр Губенко, ІІ курс КТДС