30-ліття парохії у Вишгороді

30-ліття парохії у Вишгороді
Грудень 16 09:12 2019 коментарів 976 переглядів

14 грудня 2019 р. у Соборі Вишгородської Богородиці УГКЦ відбулося святкування 30-річниці від дня заснування громади. На святі побували наші брати разом з ректором семінарії – прот. Петром Жуком.

Цього дня у Вишгороді було справжнє свято однієї великої родини, яке розпочалося о 10:00 з Божественної Літургії. Богослужіння очолив канцлер Київської Архиєпархії прот. Василь Чудійович у співслужінні з отцями, які духовно опікуються храмом зараз, а також із тими служителями, яким свого часу була довірена опіка цього чудового собору.

Проповідь виголошував прот. Петро Жук, який зазначив, що має надзвичайно особливі та теплі спогади, пов'язані з цієї парафією, адже це його перша спільнота, яка була довірена його опіці. Отець також зазначив, що щиро втішається тими дарами, які з роками примножилися до такої міри, що не вистачило би дня, щоб усі їх пригадати.

Опісля Літургії настоятель собору прот. Тарас Валах привітав отців та парафіян з цим великим святом, а відтак розпочалася урочиста академія «Живе слово Андрея Первозванного». В часі концерту було надано слово представникам влади, які щиро вітали не лише отців, але і кожного парафіянина собору.

Під час святкової програми виступали Вишгородський хор «Коралі», парафіяльний хор, Пласт, наші семінаристи, які в якості подарунку заспівали декілька духовних творів, а також багато інших дорогих для парафії людей.

Родзинкою заходу став вірш, написаний ще у часи, коли храм здавався лише далекою мрією. В його строфах було згадано і тих людей, які долучилися до цієї благословенної справи і цю річницю святкують вже у вічності. Від почутого в очах багатьох бриніли сльози, адже це були не просто слова, а ціла історія життя, – історія великої мрії невеличкої громади, яка завдяки Божій помочі та людській наполегливості стала реальністю.

Опісля концерту відбулося щедре частування, під час якого кожен мав нагоду підкріпити не лише своє тіло, але й душу теплим спілкуванням.

бр. Михайло Крамар, VI курс КТДС