Семінаристи 5-го курсу КТДС стали бакалаврами богослов'я!

Семінаристи 5-го курсу КТДС стали бакалаврами богослов
Червень 09 21:29 2019 коментарів 1064 переглядів

Вчора, 8 червня 2019 року Божого, семінаристи V-го курсу Київської Трьохсвятительської духовної семінарії склали підсумковий бакалаврський екзамен із богослов’я, історії та канонічного права. Брати упродовж року відновлювали в пам’яті богословський матеріал, пройдений за час навчання в семінарії. На іспиті були запитання із 20 дисциплін, вміщені у 4 блоки: біблійний, догматичний, літургійно-моральний, історико-канонічний.

Перед початком іспиту отець Петро Жук привітав всіх братів із цією важливою подією в часі їх семінарійної формації та наголосив на тому, що знання, які ми отримуємо протягом навчання в семінарії, є тим багажем, який буде супроводувати нас протягом всього нашого священичого життя, в якому буде необхідно не тільки свідчити Христа, а й навчати Божий народ віри. Після вітального слова всі спільно помолилися, а відтак розпочався іспит.

Цьогоріч склад екзаменаційної комісії був таким:

  1. Прот. Петро Жук – ректор КТДС;
  2. о. Роман Островський – префект із навчальної частини КТДС;
  3. о. Інокентій Волошин – префект з дисциплінарної частини КТДС;
  4. о. Володимир Мальчин – викладач догматики;
  5. о. Павло Локоть – викладач канонічного права;
  6. о. Віталй Храбатин – викладач біблійних наук;
  7. Тарас Пшеничний – викладач історії християнства в Україні; 

Дякуємо Богові за складений іспит та просимо в Нього благословення й мудрості, щоб і надалі навчатись Його Слову, адже наше життя - це постійне пізнання Бога й поглиблення стосунків з Ним. Також висловлюємо свою подяку ректоратові КТДС на чолі з отцем Петром Жуком та викладачам-членам комісії за справедливість та об'єктивність в оцінюванні наших знань.

Бр. Павло Лоєк, V курс