Роздуми над 64-им псалмом

Роздуми над 64-им псалмом
Березень 01 07:57 2022 коментарів 159 переглядів

Друзі, триває 5 день війни, 5 день народження нових героїв, 5 день незламності і патріотизму, 5 день безперестанної молитви за припинення ворожого вторгнення у нашу державу. Між нами впали всі ідеологічні і мовні кордони, багато людей навчились молитви та повірили у силу, яка походить з неба. Сьогодні ми, як старозавітній Давид, взиваємо до Господа і просимо, щоб врятував нас і вигубив усіх ворогів, що повстали проти нашого народу. Пропоную трохи роздумати над 64 псалмом:

2 Боже, почуй мій голос, коли я скаржусь; від страху перед ворогом бережи моє життя.
3 Сховай мене від змови лиходіїв, від невгамованої юрби злочинців,
4 що гострять, немов меч, язик свій, немов стрілу, пускають гірке слово,
5 щоб у безвинного із закутка стріляти. Стріляють несподівано на нього й не бояться.
6 Цупко тримаються своїх злих намірів, радяться, як би таємно розставити тенета; кажуть: «Хто нас побачить?»
7 Вигадують лихе, продумані замисли приховують, а нутро кожного й серце бездонне.
8 Та Бог стрілу на них пускає, і вони притьмом ранами вкриті,
9 і власний їхній язик їм готує погибель; хто на них тільки погляне, - похитує головою.
10 І всі бачать те й звістують діла Божі, і над його вчинками розважають.
11 Радіє праведний у Господі, до нього прибігає; всі праві серцем веселяться.

Чи не переживаємо ми сьогодні страху? Чи не боїмося опинитися під ракетними обстрілами? Чи не шукаємо укриття від лютого ворога? – Так, ми боїмося, так, ми шукаємо прихистку, бо це природньо. Але пророк Давид показує нам сьогодні до кого ми маємо бігти за порятунком, де нам потрібно просити захисту від підлих, нечесних і підступних ворогів. Будьмо певні, що Господь чує всі наші молитви і благання, тому не опускаймо вервиць із наших рук, а з надією просімо миру і навернення Росії.  

Ми озлобилися на ворожу армію, ми жадаємо помсти, часто чуємо про бажання розправи над окупантами і мародерами. Проте чи це відповідає нашій християнській поставі? Безперечно, що ми маємо захищатися і обороняти свій народ, і свою землю, проте не маємо сіяти ненависті і бажання кривавої помсти для окупантів. І попри весь біль, нашим захисникам вдається зберігати гуманність до полонених і поранених. Любов’ю, а не помстою потрібно долати ворога. Помста і агресія сіє неспокій і страх. Залишимо цю справу для Господа.

Ми вже неодноразово чули свідчення наших воїнів, які говорять про якусь невидиму силу, що допомагає їм на полі бою, що допомагає у боротьбі проти потужної зброї ворога. Саме про цю сили говорить 8 стих 64 псалма. Тому, перебуваймо в правді, продовжуймо штурмувати небо нашими молитвами, долучаймося до всіх заходів служіння війську і народу, а Господь виправдає праведника і засудить неправдивого злочинця, який повстав проти неньки України. Також закликаю читати молитовний псалтир Давида і знаходити відповіді на актуальні питання сьогодення.

Слава Героям України!!!

бр. Віталій Олійник, ІІ курс

  Читайте також: