Друзі з синдромом Дауна створили успішний бізнес

Друзі з синдромом Дауна створили успішний бізнес
Вересень 23 17:08 2016 коментарів 1495 переглядів

Матео — фаховий пекар, Леонардо здобув професію кулінара, а Франко та Маурісіо мріяли стати офіціантами. Їхні інтереси зустрілися, і при допомозі батьків та друзів їм вдалося відкрити доволі успішний бізнес у Буенос-Айресі: хлопці печуть піцу. Єднає приятелів ще одна річ: вони народилися з синдромом Дауна.

Сьогодні за їхньою групою у «Фейсбуку» слідкують понад 10 000 осіб; протягом останніх двох місяців вони організували понад 30 подій. Усюди вони рушають зі своєю піччю та у власній уніформі із фірмовим лого з зображенням петрушки: саме «Los Perejiles» (ісп. «петрушка») назвали друзі свій проект.

Кожен добре знає свої завдання у цьому процесі, який координує Леанардо Лопес, президент благодійної організації «Crecer Sumando» («Зростаючи разом»), що займається інклюзією людей із синдромом Дауна у суспільстві. Головне завдання проекту — «сприяти зміні парадигми ставлення суспільства до осіб із синдромом», кажуть організатори проекту.

Минулоріч закінчився черговий проект організації, у якому брали участь Леонардо, Франко та Маурісіо, він тривав протягом року. Члени організації почали думати, як допомогти хлопцям, адже у них було величезна бажання щось робити, а також залишалася неймовірна пустка після завершення проекту. Саме тоді до команди долучився Матео. «Я запропонував пекти піцу. Ми повністю занурилися у процес, ми робили усе, починаючи від купівлі продуктів та закінчуючи доставкою уже готової піци, — каже Ленардо Лопес. — Ці молоді люди можуть брати активну участь у житті суспільства, у них є чого повчитися. Вони насправді знають, що означає бути людьми, що таке доброта і щирість. Між ними не існує заздрості чи егоїзму, я бачу щодня приклади дружньої співпраці. Я вважаю, що ці люди мають право на дві основоположні речі: вони мають право жити й право на те, аби з ними рахувалися».

Джерело: CREDO