Екуменічний Молебень у храмі Святого Василія Великого

Екуменічний Молебень у храмі Святого Василія Великого
Січень 24 12:41 2017 коментарів 1246 переглядів

Понеділок, 23 листопада – непересічний день, який запам’ятається багатьом українцям і духовенству. Адже саме в цей день у храмі Святого Василія Великого Української Греко-Католицької Церкви, що на Львівській площі, відбулась екуменічна молитва за єдність християн. Важливо відмітити те, що участь у цьому зібранні взяли представники всіх українських церков і також декількох протестантських спільнот, які разом з присутніми християнами солідаризувались у своєму бажанні єднатись у молитві.

Урочистість розпочалась Молебнем, який очолив Блаженніший Святослав (Шевчук). Під час Молебня були також присутні ректор КТДС о. Петро Жук та семінаристи, які супроводили Молебень співом. Головною темою розважання і гаслом цієї екуменічної зустрічі були слова з ІІ листа до Коринтян – «Любов Христа закликає нас до примирення» (2 Кор. 5,14–20). Роздумування над цими словами під час проповіді продовжив Анатолій Козачок, єпископ Київського регіону Союзу Християн Віри Євангельської. Після Молебня кожен представник своєї конфесії озвучив намірення, в якому він би хотів пожертвувати цю спільну молитву.

По завершенні молитовного зібрання всі присутні були запрошені до спілкування за кавою і смачними пампухами.

Щиро дякуємо Господеві за те, що християни, які тепер є, нажаль, поділені, мають глибоке усвідомлення і розуміння того, що Бог залишив після себе єдину Церкву, і такою вона має бути й сьогодні.

бр. Андрій Шабанов, IV курс КТДС