Панахида за загиблими героями на Майдані

Панахида за загиблими героями на Майдані
Лютий 21 19:55 2017 коментарів 1511 переглядів

Вчора, 20 лютого, на Алеї Героїв Небесної Сотні ми вшановували пам’ять загиблих на Майдані під час Революції Гідності.

Зранку в каплиці на Алеї Героїв Небесної Сотні була відслужена Літургія за загиблими на Майдані. Після Божественної Літургії біля хреста відбулася Панахида, яку очолив владика Борис Ґудзяк за співслужіння ректора Київської Трьохсвятительської семінарії прот. Петра Жука, військових капеланів УГКЦ та інших священиків. Спів провадив семінарійний октет «Аксіос».

Після панахиди владика Борис у своєму зверненні до людей так сказав про героїв Небесної Сотні: «Небо падало, а вони його тримали», – а також назвав жертву загиблих на Майдані «Христоподібною».

Але на цьому вшанування памяті героїв Революції Гідності не завершилось. О 13:30 була відслужена ще одна панахида за загиблими, на якій були присутні сім’ї, родини, близькі та знайомі загиблих героїв. Богослужіння очолював ректор Київської Трьохсвятительської Духовної Семінарії прот. Петро Жук за співслужіння військових капеланів УГКЦ.

«Наш народ збудував храми, монастирі, з любов’ю до Бога покрив їх золотом, воздвигнув красою, молився століттями, ховався за стінами храмів, боровся за них, прикрашав всім найкращим, але я знаю, що ні один пророк і, напевно, ні один з нас не думав, що ми у славному Києві будемо мати не тільки прекрасні храми, а будемо мати Голгофу Єрусалимську, яка буде увінчана хрестом і окроплена потом і кров’ю Героїв Небесної Сотні», – сказав отець Петро, звертаючись до присутніх.

Молімося за упокій душ загиблих героїв Небесної Сотні та військових на Сході України, щоб їхня жертва не була забута, щоб Господь дарував їм вічную пам’ять.

бр. Микола Чаплюк, IV курс КТДС