Вручення дипломів магістра богослов'я випускникам Катехитично-Педагогічного інституту УКУ

Вручення дипломів магістра богослов
Лютий 13 06:15 2018 коментарів 2332 переглядів

11 лютого, як зазвичай, об 11:00 розпочалась Божественна Літургія у Патріаршому Соборі, яку провадив Блаженніший Святослав. Людей було чимало, спів хору зачаровував своєю мелодійністю, однак дещо було не як завжди: серед звичних прихожан не можна було не помітити цих людей в магістерських мантіях і шапочках. «У нас сьогодні є ще одна велика радість, якою ми хочемо і з ангелами і з людьми поділитися: сьогодні ціла група випускників магістерської програми нашого Катехитично-Педагогічного Інституту отримує диплом магістра», – повідомив Блаженніший і радісно привітав новоспечених магістрів. Сильними були його слова: «Вручаючи сьогодні оці дипломи магістра, дозвольте вам разом з ними теж вручити душі тих людей, тих дітей, до кого вас пошле Церква, а разом з цим – велику відповідальність». Після чого Глава Церкви передав слово провіднику студентів та ректору Київської Трьохсвятительської духовної семінарії прот. Петру Жуку.

«Ваше Блаженство, – звернувся отець, – цю величну місію Слова Божого і навчання віри ми почали здійснювати в 2010 році з Вашого благословення в Київській Архиєпархії спільно з Катехитично-Педагогічним Інститутом УКУ і наші студенти закінчили і сертифікатну програму, і перейшли цілий курс навчання бакалаврату. А тепер оця найкраща група дочекалася того моменту, коли вони завершують своє навчання, а водночас починають своє служіння для добра всіх тих людей, яких Господь Бог поставить на дорогу їхнього катехитичного служіння».

Директор Катехитично-Педагогічного Інституту сестра Луїза Цюпа (СНДМ) наголосила: «Навчання не завершується, тому що ми співали щойно на Літургії “ввесь день поучатися правді Твоїй”, і тому кожного дня Боже Слово, Євхаристія недільна, хто може і кожен день – це є наше постійне навчання і заглиблення у тій Божі любові». Сестра подякувала щиро всім професорам, які викладали для студентів, і розпочалося вручення дипломів.

Велично пролунали слова «отже диплом магістра релігійних наук, спеціалізація: катехитика, викладач предметів духовно-морального спрямування вручається…», і по черзі магістри підходили до Блаженнішого за благословенням та дипломами. Після чого магістри від усього серця подякували всім тим, хто супроводжував їх у часі навчання: найперше спочилому у Бозі Блаженнішому Любомиру Гузару, котрий як батько настановляв, Блаженнішому Святославу за цінний приклад справжнього християнина, який, окрім віри, має бути освічений, за супровід до Божого Царства, сестрі Луїзі за материнську опіку та любов, також отцю Петру, який був покровителем і провідником у навчанні та пані Уляні Грех, котра була студентам як сестра, допомагала і нагадувала, заохочувала та спонукала.

«Божого благословення, ласки Духа Святого, тому що без того не можна Бога пізнати, не можна збагнути Його науки і тим більше не можна висловити те знання, той досвід Бога, який ви маєте. Отож, нехай Дух Святих буде вашим постійним Учителем, ще можливо наші професори не будуть вас кожного дня супроводжувати, а нехай той Дух Учитель і Утішитель живе у вас і навчає вас з нутра вашого серця», – ще раз із радістю в серці привітав Глава Церкви новоспечених магістрів, вчителів, берегинь дитячих та молодих душ.

Христина Макар, студентка ІІ курсу Катехитично-Педагогічного Інституту УКУ