Візит Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава до Київської семінарії

Візит Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава до Київської семінарії
Листопад 24 16:17 2018 коментарів 1353 переглядів

На свято святого архистратига Михаїла до нашої семінарії завітав Глава і Отець Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Спершу Глава нашої Церкви мав нагоду познайомитись із першокурсниками. У своєму слові до них Блаженніший Святослав наголосив на важливості братньої любові та відповідальності один за одного. Окрім того, він застеріг братів першого року навчання від небезпеки клерикалізму, що розглядає священство як владу над іншими, а не служіння для людей. Після спільної Вечірньої Блаженніший Святослав звернувся із словом до всієї нашої спільноти. Він пригадав, що цей 2018 рік був роком 1030-ліття хрещення Русі-України, а також роком Божого Слова у нашій Церкві. Він подякував о. д-р. Роману Островському, який був головою оргкомітету з проведення року Божого Слова. Промовляючи до семінарійної спільноти, Глава УГКЦ сказав таке:

«Протягом цього року ми щораз більше відкривали, що наш Бог не є німий. Він до нас говорить. Тим Божим Словом, яке Отець предвічно зроджує у своєму лоні є Господь наш Ісус Христос. Але так само Божим Словом ми називаємо книгу – Святе Письмо. Синод нашої Церкви у вересні цього року роздумував над темою навчання Божого Слова і катехизації. Чи живе кожен член нашої Церкви, в тому числі семінарист, Божим Словом? Чи приймає Його як спосіб, у який Господь говорить до мене?

Кожного разу, коли ми відкриваємо Святе Письмо, ми вступаємо у діалог з нашим Творцем і Спасителем. Господь Бог до нас говорить через читання Божого Слова. Тому, їдучи сьогодні до Вас, я вирішив подарувати кожному з вас Святе Письмо із своїм підписом. Одне прохання і завдання маю для вас: читати Боже Слово кожного дня. Сприймайте його як один із способів спілкування з Богом. Бо таким чином ви можете зрозуміти, що Бог хоче сказати вам кожен день. Те саме написане в різних обставинах вашого життя може говорити різні речі. Тому Святе Письмо є невичерпне, бо Бог ніколи не перестає до нас промовляти».

Після цього Блаженніший Святослав подарував Святе Письмо із своїм підписом кожному членові нашої спільноти: сестрі, отцеві, братові. А наша семінарія, у свою чергу, подякувала Главі нашої Церкви за візит, пастирське слово та подарунки. 

бр. Ярослав Кузишин, IV курс