У стінах КТДС відбувся вечір пам'яті жертв Голодомору

У стінах КТДС відбувся вечір пам
Листопад 29 20:34 2017 коментарів 871 переглядів

Пекельні цифри та слова

У серце б’ють, неначе молот.

Немов прокляття ожива

Рік тридцять третій.

Голод? Голод?

 

25 листопада – це день, який присвячений пам’яті жертв великого страшного геноциду в Україні – Голодомору 1932-1933 років, який призвів до багатомільйонних людських втрат на території УРСР.

28 листопада 2017 р. Б. у стінах Київської Трьохсвятительської духовної семінарії відбувся вечір пам’яті жертв Голодомору, який підготували семінаристи І курсу. Своє представлення цієї трагічної події брати поставили під назвою «Голгофа голодної смерті».

Під час вечора був показаний документальний фільм про трагічні роки Голодомору зі свідченнями очевидців тих подій. У фільмі також розповідалося про причини, передумови та здійснення геноциду. Спланована конфіскація врожаю зернових та усіх інших продуктів харчування у селян представниками радянської влади впродовж цих років безпосередньо призвела до знищення селян голодом, при цьому влада мала значні запаси зерна в резервах та здійснювала його експорт за кордон під час Голодомору. На той час визначено найбільший рекорд щодо зібрання врожаю на території України, адже Україну називали «годувальницею Європи». У свою чергу радянське керівництво ставило перед собою дві мети:

1. Загнати селян у колгоспи і збільшити обсяги хлібозаготівель;

2. Зламати класовий і національний рух опору, який на хвилях українізації набував обертів, цим знищити українців.

Вкінці вечора префект з дисциплінарної частини КТДС отець Інокентій Волошин у своєму зверненні до присутніх наголосив на тому, що Голодомором тодішня радянська влада перш за все хотіла знищити гідність людини, а сьогоднішній світ, зокрема кожен із нас, покликаний берегти цю гідність та берегти пам’ять про ці жертви страшного геноциду. Також отець щиро подякував студентам І курсу за вечір пам’яті жертв Голодомору.

 

бр. Андрій Хомен, IV курс