У КТДС відбувся день духовної віднови

У КТДС відбувся день духовної віднови
Січень 27 22:01 2018 коментарів 1606 переглядів

Сьогодні, 27 січня, в нашій спільноті відбувся день духовної віднови, який для братів провів отець із Львівського монастиря святого Альфонса Ігор Колісник, редемпторист. Отець Ігор був протоігуменом Львівської провінції Чину Найсвятішого Ізбавителя, а зовсім недавно повернувся з місій у Новій Зеландії.

У духовних науках отець Ігор наголошував на потребі місій, розповідав, що таке місія, і власне як нас, як майбутніх душпастирів Церкви, стосується місійне служіння. «Місійність, описану в Діяннях і Посланнях Апостольських, ми повинні втілювати в життя і нести людям. Ми повинні говорити людям, що вони є покликані до взаємних стосунків з Богом, і ці стосунки між Богом і нами є такі ж близькі, як між батьками і їх дітьми. Ці відносини виливаються в любов, яка передається з покоління в покоління. Люди повинні дізнатися від нас, що вони є люблені Богом. Світ потребує таких місіонерів, які будуть нести Боже Слово, милосердя, віру і любов до людей. Просімо в Господа, щоб ми стали тим добрим прикладом для інших, в милосерді, вірі, справедливості та любові», - наголосив отець-реколектант у першій науці.

У другій науці отець ділився прикладами із власного життя і служіння. «Місія полягає у входження в ті ситуації, у яких бракує справедливості, у яких є поневолення, у яких є зневага. Місія - це входження у зранення і лікування цього зранення», - зазначив проповідник. Також отець Ігор нагадав, що ми несемо більшу відповідальність перед Богом, ніж вірні в спільноті, і ми повинні пам’ятати, що вірні є спадкоємцями і синами Царства Божого. Тому насамперед ми маємо ставитися до кожного вірного з належною увагою і повинні дати їм розуміння їхнього великого достоїнства і покликання у Господі.

У третій науці отець Ігор розповів братам про важливість надії у місійній діяльності і християнському житті. Отець наголосив: «Несучи місію свого служіння, ми також обов’язково несемо людям надію на Царство Боже. І якщо в стародавньому елліністичному світі надії на щось добре в людей майже не було, то Старий Завіт має кардинально глибший підхід до надії, тут надія завжди позитивна, завжди спрямована на щось добре».

На завершення дня духовної віднови отець Микола Семенишин, духівник КТДС, від імені спільноти братів і отців подякував за духовні науки отцеві Ігору. «Наша спільнота дуже радіє через те, що вона є тією спільнотою, яка буде нести цю місію поміж людей, зокрема на східних теренах нашої батьківщини. Тому ми дуже завдячуємо отцю Ігору, який поділився таким корисним досвідом, а ми у свою чергу будемо цей досвід застосовувати у житті», - сказав отець Микола. У кінці отець Ігор уділив усім благословення і окропив присутніх свяченою водою.

бр. Богдан Луговий, IV курс КТДС