ЗАЛИШИТИ ВІДГУК

У КТДС відбувся День духовної віднови

У КТДС відбувся День духовної віднови
Жовтень 07 16:41 2018 0 коментарів 279 переглядів

6 жовтня 2018 року Божого у Київській Трьохсвятительській духовній семінарії відбувся день духовної віднови, який для спільноти проводив отець Максим Рябуха, салезіянин. 

День розпочався з Утрені, після якої відбулася Божественна Літургія, під час якої отець Максим виголосив першу науку, в якій йшлося про нашу любов до Бога і наше покликання. Отець наголошував, що наша любов живиться щоденним спілкуванням з Богом, що кожен день, яким ми переживаємо, ми маємо переживати разом з Ним, а день духовної віднови потрібен якраз для того, щоби зупинитися серед буденності і побути з Богом. Отець також зауважив, що кожного з нас Бог до чогось кличе, і цю місію на нас покладено ще до нашого народження, тому як християни ми маємо довершувати покликання. Як приклад для нашого життя отець Максим привів тих людей, які несли розслабленого до Ісуса, бувши впевненими, що саме Він зможе допомогти цьому чоловікові. "Ці четверо, напевно зазнали якоїсь ласки від Христа, зазнали безмірної Божої любові", - наголосив отець.

Під час другої науки отець Максим продовжував тему покликання, ділився власним досвідом, також говорив про розуміння того, що всі ми є родиною, бо у нас один Отець: "Бог уже не говорить здалека з кимось окремо, Він приходить до кожного із нас, щоб свідчити Свою любов. Христос приходить до кожного апостола зокрема, кличе їх з різних просторів життя, але всі вони починають бути з Христом. Ісус день за днем вчить їх бути одною родиною. І в один момент вони приходять до Христа і просять навчити їх молитися. Родинність, яку Він творить між апостолами, допомагає розуміти, що не можна жити у світі авторитарно. Христос вчить апостолів приймати інших - тих, хто бачить світ в інший спосіб, хто думає інакше, обіймати в любові, розуміючи, що ми всі є родиною Отця".

На третій заключній науці, яка відбулася перед Великою Вечірнею, отець Максим зазначив про важливість нашої співпраці з Богом, бо ми маємо нести Божу любов в серця наших ближніх. "Ми думаю, що через кілька років станемо священиками і будемо знаряддям в Божих руках. Насправді ви всі вже є цим знаряддям. Вже сьогодні Бог чекає від кожного з нас, щоби слово, яке виходить з наших вуст, було словом надії... Бог чекаємо нашого розуміння, щоби ми несли Його розуміння у світ. Бог міцно тримає нашу руку, і цю надію, наш досвід, ми маємо нести далі. Людина, яка має надію в серці, непереможна", - підсумував отець.

Після Великої Вечірні, духівник КТДС отець Єронім Івашків подякував отцю Максимові за його присутність і бажання послужити спільноті, за мудре слово і духовні поради, після чого отець Максим окропив усіх свяченою водою.

Медіа-центр КТДС ім. арх. Гавриїла

 

31487


більше...

Читайте також: