У семінарії відбулися нічні чування за мир і спокій в Україні

У семінарії відбулися нічні чування за мир і спокій в Україні
Лютий 04 15:04 2017 коментарів 2713 переглядів

Вчора у Київській Трьохсвятительській духовній семінарії відбулися молитовні чування за мир і спокій у нашій країні. Очолювали молитву префект із навчальної частини о. Роман Островський та префект із дисциплінарної частини о. Михайло Бойко. Розпочалися наші чування Молебнем до Богородиці. Відбулося це традиційно о 21:00, коли починається щоденна молитва за мир в Україні. Опісля молилися Вервицю та Мале Повечір'я, після чого слухали читання із «Життя Святих»: святого Апостола Тимотея, єпископа Ефеського, до якого св. Ап. Павло пише два своїх послання, та святого преподобномученика Анастасія Перського. Це святі першого і сьомого століть. Обоє ревно визнавали віру, не побоялися утисків із боку царів та поган. Твердо визнавали Христа, були в меншості, зазнавали багато бід, але з терпінням, покорою і вірою в краще світле життя не відреклися Христа. Святого Тимотея каменували, а Анастасія повісили і потім відтяли голову. Вслухаючись у ці читання, задумаймося над нашим християнським визнанням віри. Кожен християнин, по суті, є мучеником. Життя християнина повне викликів і турбот. Це не егоїстичне життя заради себе, а задля Того, Хто за нас помер і воскрес (Ів. 15,13); це приймати свої щоденні виклики і поборювати їх із молитвою в серці і в надії на Бога; це зріктися самого себе, взяти свій хрест і йти за Христом (Мр. 8, 34).

Війна. Російська агресія на Донбасі. Скільки мучеників у нашій державі маємо? Скільки людей щодня віддає своє життя за інших внаслідок ескалації насильства? Не будьмо байдужі до інших, не звикаймо до війни, не робімо з трагедії статистики. Хай кожен у міру своїх сил і можливостей зробить все, щоб подолати цю агресію. Молімося за нашу Батьківщину, молімося за наших воїнів, які життя своє віддають заради інших. Молімося за ворогів наших, хай Божа ласка діє в них і просвічує до добра, до єдності одного народу, народу Божого. Знаю, що тяжко молитися за ворогів, особливо тих, які тебе вбивають. Багато з нас бачили трагічні новини і відео, де вбивають, катують... І після цього в нас появляється агресія і жага помсти. Але тоді конфлікт тільки посилюється. Кількість вбивць не зменшується, а збільшується. Молімось за ворогів, просімо в Бога ласки для нас мати силу прощати ворогів і показувати їм приклад людяності…

На закінчення чувань семінарійна спільнота помолилася Ісусову молитву та вечірні молитви.

Дякуємо Богові за ці чування! Просімо у Нього багатої і великої милості для нашого українського народу!

бр. Микола Шевців, IV курс