У семінарії проведено майстер-клас із написання статей

У семінарії проведено майстер-клас із написання статей
Березень 04 10:26 2017 коментарів 1101 переглядів

3 березня для редколегії імені архангела Гавриїла та для всіх охочих відбувся семінар на тему: «Як написати якісну статтю?».

Семінар проводила пані Олена, викладач семінарії. Після спільної молитви були розглянуті тематичні питання, які виникають у часі написання статті та ведення сайту:

·         Скільки фото та відео матеріалів має бути прикріплене до статті? Стільки, скільки цього вимагає споживач. Дивитися на графу відвідин іншими. Враховувати думки кожного. Немає сталого числа, скільки саме потрібно для того, щоб споживач був задоволений. Щоб стаття не була перезавантажена, потрібно до 5 фото і одне відео.

·         Як правильно писати статті? Для написання статті потрібно:
1. Визначити проблему.
2. Визначити аудиторію, для кого вона спрямована. Приблизна аудиторія: від 15 до 80 років. Ми можемо це визначити при написанні статті, або при утворені нового блогу. Має бути ниточка, яка буде провідна у статті від початку до кінця, одна головна тема.

Структура статті:

·         Назва статті має бути висвітлена з початку написання статті, а не в кінці. Потім головна частина - актуалізація теми.

·         Першим реченням ми даємо людям зацікавлення для прочитання статті до кінця.

·         Розкриття сутності статті. В кінці ми повинні подати читачу те, що б могло запасти в серце – квінтесенція всього того, що ми йому сказали.

·         Як краще вести блоги, щоб вони були цікаві читачу? Потрібно включити в сайт декілька блогів на різні тематики, які б могли бути цікавими для різного типу людей. Включити декілька рубрик для різних сфер діяльності семінарії.

Декілька корисних порад для тих, хто веде блоги:

Кожна людина бачить подію по-різному і по-різному ставить акценти, кожна стаття є цікава, якщо правильно висвітлена.

Текст повинен бути читабельним, щоб його читали інші, тобто цікавим і ненудним.

На собі перевіряємо доступність і цікавість інформації на сайті. Не потрібно ускладнювати передачу інформації на сайті, бо людина важко її сприймає, і цікавість її до такої інформації згасає.

Кожна людина – це окремий світ, який треба розкрити. Писати статтю, якщо це не наукова стаття, потрібно так, наче ти розмовляєш з другом.

Журналіст має писати простою мовою, яка є доступна для простого населення людей, тільки якщо ця стаття не є наукова.

Дані навички допоможуть правильно і доступно передавати інформацію, щоб вона була цікава для споживача, цим самим давати йому те, що він хоче.

бр. Богдан Луговий, ІІІ курс КТДС