У КТДС відзначили день покровителя Центру душпастирства військовослужбовців

У КТДС відзначили день покровителя Центру душпастирства військовослужбовців
Листопад 21 22:19 2019 коментарів 1725 переглядів

Сьогодні, у день Святого Архистратига Михаїла й інших чесних небесних сил безтілесних, брати-капелани КТДС у храмі Пресвятої Тройці Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, урочисто відзначили день покровителя Центру душпастирства військовослужбовців.

Урочистості почалися з Акафісту до архистратига Михаїла, його очолив духівник ЦДВ отець Ростислав Височан у співслужінні з військово-медичним капеланом отцем Віталієм Воєцою та секретарем семінарії отцем Юрієм Косачем. Урочиста частина святкування продовжилась складанням подяки за плідне служіння та активну участь братів-капеланів у різних заходах протягом року. Також від Департаменту військовослужбовців було вручено подяку ректорові Київської Трьохсвятительської духовної семінарії отцю Петрові Жуку за добру та активну співпрацю ректорату та ЦДВ, а також за продовження славних традицій Греко-Католицької Церкви у вихованні свідомості та патріотичності майбутніх священнослужителів. Центральною подією святкування стало прийняття трьох братів-кандидатів у дійсні члени ЦДВ КТДС. Семінаристи, урочисто склавши присягу, стали повноправними членами капеланської сім’ї, пройшовши річний випробувальний термін на вірність та готовність служити, а також представлення чотирьох братів-кандидатів на членство в ЦДВ  імені архистратига Михаїла.

Після урочистої частини брати-капелани провели переобрання управи ЦДВ КТДС та обрали нового голову капеланської спільноти – брата п’ятого курсу Андрія Панчиняка, який замінив на цій посаді брата Олександра Француза. За пропозицією духівника Центру отця Ростислава було надано статус почесного члена  ЦДВ КТДС отцю Віталієві Воєці, яку брати-капелани одноголосно підтримали.

бр. Олександр Француз, курс

КТДС