У Києві розпочали нову хвилю безтермінової акції «Посади дерево миру»

У Києві розпочали нову хвилю безтермінової акції «Посади дерево миру»
Березень 26 20:26 2017 коментарів 839 переглядів

Духовним стержнем заходу став екуменічний молебень до Бога Творця, який очолили владика Михаїл (Колтун), голова Комітету з питань екології Синоду єпископів Української Греко-Католицької Церкви та владика Агапіт (Гуменюк), архієпископ Вишгородський Української Правосвлавної Церкви Київського Патріархату.


Владика Михаїл висловив радість з приводу розвитку безтермінової акції «Посади дерево миру», яка була ініційована УГКЦ та підтримана Мінприроди України восени минулого року, напередодні Всесвітнього дня запобігання руйнування довкілля через війни та військові конфлікти.

 

Владика Михаїл застановився над ознаками смерті сучасного світу і загрозами для життя, а саме: війна, варварське знищення лісів, Грибовецьке сміттєзвалище та наші повсякденні екологічні гріхи. Церковний ієрарх також висловив сподівання на особливі духовно-екологічні плоди ініціативи з огляду на час Великого посту, в якому вона відбувається – плоди особливого переображення у Христі всіх, хто долучається до цієї акції. 


Джерело Життя – Бог запрошує нас до покаяння і навернення на дорогу життя, у якій немає місця для гріха, в тому числі й екологічного.


Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело: Київська Архиєпархія