ЗАЛИШИТИ ВІДГУК

Третій і останній день духовних реколекцій

Третій і останній день духовних реколекцій
25 10:34 2019 0 коментарів 147 переглядів

В третій і останній день реколекцій відбулося дві науки, в рамках другої отці та семінаристи дивилися другу частину фільму про життя Матері Терези.

Отож, у першій науці о. Браян продовжив розповідати про духовні скарби святої, яка ревно служила Христові. Вона хотіла і прагнула любити Бога, як ніхто ще не любив. Але в перший час вона відчувала нелюбленість, вже згодом свята доходить до висновку і усвідомлює, що її страждання можуть бути корисними для інших. Тереза горіла нестерпним бажанням посвятити себе Ісусові, у своїх стражданнях, щоб цим задовільнити Його. Вона казала: «Найубогішими є ті, які у своїх стражданнях служать найчистішою вірою і любов’ю».

У 1965 році місія поширилася і поза Індією. Свята зрозуміла, що вона бере важливу участь у відкупленні людей разом із Христом, вона наголошувала, що ми також можемо брати таку участь, але врятувати ми можемо їх тільки тоді, коли об’єднуємо з Христом. Кожен день вона проживала у вірі та любові, навіть тоді, коли зовсім цього не відчувала. Її розум і серце були завжди з Богом. Згодом вона зробила дві постанови:

-         Сердечне ТАК для Бога;

-         Усмішка для всіх.

«Моя любов до Ісуса зростає у простоті, потрібно приймати і віддавати все, що Ісус дає або забирає, з великою усмішкою», - повторювала свята. Радість і мир повинні наповнювати серце тих людей, які живуть без сумніву у тому, що вони чинять волю Божу, навіть якщо це чиниться у стражданнях.

Отець назвав св. Терезу найбільшим містиком у Католицькій Церкві.

Після фільму вся семінарійна спільнота на чолі з отцем-ректором Петром Жуком склала сердечну подяку отцеві Браяну за його час на благо майбутнього нашої Церкви. Отець зумів надихнути братів, відкриваючи всі таємниці щирої та люблячої душі святої в рамках цих реколекцій. Були освячені нові священичі ризи, після чого прот. Петро Жук подарував набір вишитих священичих риз о. Браяну. Отець Браян у відповідь подарував семінарії мощі святої матері Терези, а також книгу, поповнивши тим бібліотеку.

Нехай Всемилостивий Господь обдаровує всіх своїми ласками та духовними скарбами, щоб ми могли достойно ввійти в день Пасхи та воскреснути у єдності з Господом.

Михайло Москалюк, І курс

Володимир Троцишин, І курс

33907


більше...

Читайте також: