Семінаристи з різдвяною колядою завітали до архиєпископа Клаудіо Ґуджеротті, Апостольського Нунція в Україні

Семінаристи з різдвяною колядою завітали до архиєпископа Клаудіо Ґуджеротті, Апостольського Нунція в Україні
Січень 11 12:28 2018 коментарів 991 переглядів

У вівторок, 9 січня 2018 року Божого, брати ІІ-го курсу разом із префектом Київської Трьохсвятительської духовної семінарії о. Інокентієм Волошином з різдвяною колядою завітали до архиєпископа Клаудіо Ґуджеротті, Апостольського Нунція в Україні (постійного дипломатичного представника Папи Римського в державах, з якими Ватикан підтримує офіційні дипломатичні відносини). Крім Нунція, коляду також слухали Перший секретар Нунціатури монсеньйор Йосеф Ґрек та секретар і перекладач о. Максим Рябуха СДБ. Архиєпископові дуже сподобалися чудові різдвяні пісні та віншування.

Після цього він запросив отця і братів до знайомства та короткої розмови. Кожен розповів трохи про себе, своє походження та шлях до Бога. Владика Клаудіо Ґуджеротті також поцікавився, як семінаристи ставляться до подій на сході нашої країни. Апостольський Нунцій наголосив, що найбільшою проблемою є ненависть у серцях багатьох людей, та закликав бути проповідниками миру та любові Божої. Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті подякував братам і отцеві за приємний візит з колядою, яка, як він слушно зазначив, є молитвою та прославою Бога.

Наприкінці бесіди Нунцій уділив апостольське благословення та обійняв кожного з присутніх від імені Папи Франциска, запевнивши, що Святіший Отець молиться за наш народ і робить усе можливе задля настання миру в Україні.

Після розмови архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті запросив гостей на невеличке частування. Усі були задоволені та приємно вражені. Подякувавши сестрам за смачну поживу та попрощавшись з усіма, брати вирушили далі з різдвяними піснями та віншуваннями до людей, які на них чекали.

бр. Роман Василенко, ІІ курс