Семінаристи розділили радість народження Спасителя зі спільнотою м. Фастова (Київська архиєпархія)

Семінаристи розділили радість народження Спасителя зі спільнотою м. Фастова (Київська архиєпархія)
Січень 09 19:07 2017 коментарів 863 переглядів

Христос Рождається! Ці слова найчастіше лунають у період різдвяних свят, цими словами найчастіше вітаються, вони найкраще окреслюють причину радості та святкового настрою усіх Божих дітей. Брати семінаристи Микола Лесюк (V курс КТДС) та Павло Лоєк (ІІІ курс КТДС) відсвяткували Святвечір та Різдвяні празники в гостинній спільноті Фастівської парохії св. Димитрія Київської архиєпархії.

Упродовж циклу різдвяних святкувань браття допомагали громаді співом та прислуговуванням на богослужіннях. 6 січня, зранку, день розпочався служінням Царських Часів та Божественної Літургії  св. Василія Великого. У передвечірній час, відслужили Велике повечір’я. Брати розділили святвечірню трапезу із сім’єю отця Віталія Марцинюка, пароха Фастівської громади, на запрошення якого вони, власне, приїхали, та о. Романа Мірчука, одного з отців-відновників Львівської духовної семінарії. Святкування Різдва Христового розпочалось з нічної Літургії, служіння Утреньої та опісля Божественної Літургії для тих, хто не мали змогу завітати до храму вночі. Упродовж святкування Собору Богоматері, брати разом з Фастівською спільнотою колядували, молились утреню та Літургію, а також несли усім вістку про народження Великого і Вічного Бога, який, воплотившись, став маленькою і беззахисною Дитиною в убогій стаєнці, Дитиною, яка згодом відкупила нас від гріхів.

Щиро дякуємо отцю Віталію Марцинюку за чудову нагоду долучитися до святкування великого і шанованого в нашій традиції свята Різдва Христового у Фастівській спільноті. Нехай новонароджений Спаситель благословить Вас усією повнотою своїх ласк, а св. Йосиф та Пресвята Богородиця ніжно леліють Вашу спільноту.

Христос Рождається! Славімо Його!

Бр. Микола Лесюк, V курс КТДС

Бр. Павло Лоєк, III курс КТДС